Po protivladnih protestih, ki so bili sredi aprila v središču mesta, naj bi moški za štirimi stenami posilil svojo odraslo hčer. Šlo naj bi za vidnejšega člana samooklicane Štajerske varde.

Kot je poročal Večer, se je oškodovanka z očetom, s katerim nista živela skupaj, udeležila protestnega shoda v Mariboru. Po protestu naj bi jo oče povabil k sebi domov, kjer ji je ponudil alkohol in jo prepričeval, da ni njen biološki oče. Nato naj bi si jo vzel brez njene privolitve in ji storil silo. Zaradi preveč popitega alkohola je oškodovanka zaspala pri očetu. Ko se je naslednje jutro zbudila, je dojela, kaj se je zgodilo prejšnji dan. Zjutraj naj bi odšla v bolnišnico, kjer so njeno zgodbo posredovali policiji.

Šlo naj bi za starega znanca policije

Dežurna sodnica je za osumljenega iz razloga ponovitvene nevarnosti odredila pripor. Osumljeni, ki je trenutno v priporu, se zagovarja, da ga je iz maščevanja prijavila nekdanja partnerica. Vendar pa naj bi bil osumljeni po pisanju časnika Večer stari znanec policije, ki je že bil vpleten v strelski incident in tudi v zaporu.

Leta pozneje je bil ponovno aretiran, takrat zaradi prekupčevanja z mamili zaradi česar je ponovno pristal za zapahi. Po prestani kazni je 54- letni Mariborčan nekaj časa preživel v anonimnosti, zdaj pa, še piše časnik Večer, je eden od vidnejših članov samooklicane Štajerske varde. Zaradi očitanega posilstva mu sicer grozi od enega do deset let zapora.