Policisti policijske uprave Maribor so od 6. ure včeraj do 6. danes ob svojem rednem delu obravnavali 13 prometnih nesreč, v katerih so se tri osebe hudo telesno poškodovale.  V tem času so obravnavali tudi zdrs s ceste zaradi neprilagojene hitrosti, prometne nesreče zaradi vpliva alkohola, pridržanje do streznitve ter prometno nesrečo z zaenkrat še nepojasnjenimi okoliščinami.

Policisti policijske uprave Maribor so od 6. ure včeraj do 6. danes ob svojem rednem delu obravnavali 13 prometnih nesreč, v katerih so se tri osebe hudo telesno poškodovale.

Izpostavljajo:

Neprilagojena hitrost in zdrs s ceste

Ob 07.30 uri je na območju Sv. Ane, zaradi neprilagojene hitrosti vožnje s ceste zapeljala 36 – letna voznica osebnega avtomobila. V nesreči je voznica zadobila hude telesne poškodbe. Izdan ji je bil plačilni nalog.

Okoliščine prometne nesreče nepojasnjene

Okoli 09.30 ure je na območju Limbuša s kolesom padla 72 – letna kolesarka. Ob padcu se je kolesarka hudo telesno poškodovala. Okoliščine nastanka prometne nesreče in vzrok za nastanek, policisti še ugotavljajo.

Vozila pod vplivom alkohola

Nekaj po polnoči je na območju Slovenske Bistrice zaradi neprilagojene hitrosti vožnje 24 -letna voznica osebnega avtomobila zapeljala s ceste in trčila v trgovski center. Voznica je vozilo pustila na kraju in s kraja peš odšla, vendar so jo policisti kmalu izsledili v bližini. Ugotovili so, da je voznica vozila tudi pod vplivom alkohola, preizkus z alkotestom ji je
pokazal prisotnost 0,75 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi bolečin, ki jih je čutila je na kraj prišlo reševalno vozilo in jo odpeljalo v UKC Maribor, kjer je bilo ugotovljeno, da je v nesreči zadobila hudo telesno poškodbo. Voznici je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, nadaljni
postopek zoper njo pa sledi na okrajnem sodišču za prekrške.

Pobegnil s kraja nesreče

Nekaj pred 21. uro je v naselju Maribor 45 – letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti vožnje trčil v 26 – letno voznico os.avtomobila in s kraja pobegnil, vendar se je kasneje sam vrnil na kraj prometne nesreče. Ugotovljeno je bilo, da je povzročitelj vozil tudi pod vplivom alkohola, preizkus z alkotestom mu je nameril prisotnost 1,12 mg/l alkohola v izdihanem zraku, in brez vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo vozilo zaseženo. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarne vožnje, bo zoper povzročitelja podana kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Pridržana do streznitve

Zaradi kršitve javnega reda in miru so policisti do streznitve pridržali dva kršitelja, ki ob njihovem posredovanju s kršitvijo nista prenehala. Obema je bil izdan plačilni nalog.