Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 311 klicev, od tega 87 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje  policije. Policisti so bil včeraj obveščeni tudi o treh smučarskih nesrečah, v katerih so se tri osebe huje telesno poškodovale.

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 311 klicev, od tega 87 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje  policije. V tem času niso obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

– 11 kaznivih dejanj,

–  15 prometnih nesreč I. kategorije in 2 II. kategorije, v kateri sta se dve osebi lažje poškodovali

– 4 povoženja živali,

– 6 kršiteljem cestno-prometnih predpisov so zasegli vozilo, ki so ga vozili,

– 5 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 3 na javnem kraju in 2 v zasebnem prostoru

V enem dnevu tri smučarske nesreče

Policisti so bil včeraj obveščeni o treh smučarskih nesrečah, v katerih so se tri osebe huje telesno poškodovale. “Pozivamo k prilagojeni hitrosti smučanja, uporabi smučarske čelade in posebni pozornosti na otroke. Hitrost in način smučanja naj bosta prilagojena izkušnjam in telesni pripravljenosti vsakega posameznika, snežni podlagi, lastnostim in zasedenosti smučišča ter vremenskim razmeram. Obiskovalci smučišč naj pazijo tudi na svojo smučarsko opremo oz. naj je ne odlagajo tako, da bi ostala brez nadzora, ter na druge vredne predmete, ki jih imajo s sabo,” so zapisali.

Vlom v stanovanjsko hišo v okolici Ptuja

V okolici Ptuja je bilo včeraj skozi okno vlomljeno v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je lastnike s tatvino gotovine in zlatnine oškodoval za več tisoč evrov.