Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 243 klicev, od tega 65 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali tri nedovoljene prehode državne meje, tatvino in vinjenega voznika.

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 243 klicev, od tega 65 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali tri nedovoljene prehode državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

– 20 kaznivih dejanj,
– 2 osumljenca smo pridržali po določilih Zakona o kazenskem postopku,
– 6 prometnih nesreč I. kategorije,
– 2 povoženji živali,
– 1 voznika smo pridržali do streznitve,
– 7 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 4 na javnih krajih in 3 v
zasebnih prostorih,
– 1 nesrečo pri delu,
– 1 požar.

Izpostavljajo:

Čez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda

Včeraj popoldan so imeli policisti PP Gorišnica v postopku več oseb, ki so prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli imel ustreznih dovoljenj.

Prvega so oglobili državljana Ukrajine, ki ima urejeno stalno bivališče na Češkem, ki je mejo prestopil s tovornim vozilom čeških registrskih oznak. Slabi dve uri kasneje so oglobili dva hrvaška državljana, ki sta mejo prestopila s kombiniranim vozilom hrvaških registrskih oznak. Zvečer pa so oglobili še enega hrvaška državljana, ki je mejo prestopil s tovornim vozilom hrvaških registrskih oznak.

Odtujil računalnik in ozvočenje

Neznani storilec je med 14. in 24. 11. 2020 skozi vhodna vrata vlomil v objekt, namenjen gostinski dejavnosti na Hočkem Pohorju, in iz njega odtujil osebni računalnik in ozvočenje. Materialna škoda znaša okoli 6.000 evrov.

Pridržan do streznitve

Včeraj, okoli 11.30 ure, so policisti na Valvasorjevi ulici v Mariboru ustavili voznika osebnega avtomobila, kateremu je elektronski indikator pokazal, da je imel v organizmu 0,95 mg/l alkohola.

Vozniško dovoljenje so mu odvzeli in ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali pristojnemu sodišču, vozniku pa so nadaljnjo vožnjo preprečili tako, da so ga pridržali do streznitve.