Za informacijo o njem je FBI ponujal , bremenijo ga obtožbe krutega zločina.

V Budimpešti so madžarski policisti prijeli državljana Romunije, ki je na seznamu iskanih kriminalcev ameriškega zveznega preiskovalnega urada FBI, so danes po poročanju madžarske tiskovne agencije MTI sporočili iz tamkajšnje policije.

Sodni postopki so v teku

Stefan Alexandru Barabas je bil pridržan v torek, ko je zapustil zunanji bazen v Budimpešti. V teku so sodni postopki v zvezi z njegovo izročitvijo ameriškim organom.

Barabas naj bi bil član tolpe, ki je v Združenih državah Amerike ugrabila par, zvezala žrtvi in jima vbrizgala snov, ki naj bi vsebovala smrtonosni virus. Paru je bilo rečeno, da bosta v zameno za odkupnino dobila protistrup.

Žrtvi sta se strinjali, vendar njuni banki nista hoteli izpolniti naloga za prenos izredno visokega zneska. Ugrabitelji so nato žrtvi prisilili, da sta spili uspavalo, in s kraja dogodka pobegnili z avtomobilom, ki so ga ukradli žrtvam.

Ameriško sodišče je leta 2012 izdalo mednarodni nalog za pripadnike te tolpe, FBI pa je za informacije ponujal nagrado v višini 10.000 dolarjev.

STA