Včeraj popoldne je v Miklavžu na Dravskem polju prišlo do prometne nesreče, v kateri jo je skupil 32-letni motorist, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in z neregirstriranim vozilom.

Včeraj, malo pred 16. uro, je 58-letni moški vozil osebni avtomobil iz Maribora proti Miklavžu na Dravskem polju. Ko je pripeljal v Miklavž, se je razvrstil in s smerniki tudi nakazal svoj namen, da bo zavil levo, na dvorišče domače hiše. Takrat se je v nasprotni smeri ustvarila stoječa kolona vozil, predvsem zaradi obvoza, ki je bil urejen skozi Miklavž, zaradi zaprte avtoceste A4, kjer se je zgodila prometna nesreče IV. kategorije.

Motorist z veliko hitrostjo in neregistriranim motorjem trčil v avtomobil

Vozniku osebnega avtomobila je voznik tovornega vozila, ki je stal v koloni, odstopil prednost, da je lahko zavil proti domači hiši. V tistem trenutku pa je po kolesarski stezi, proti Mariboru, z veliko hitrostjo in z neregistriranim cross motorjem pripeljal 32-letni Mariborčan, ki ga voznik osebnega avtomobila ni mogel ne videti, ne pričakovati na
kolesarski stezi oz. ni mogel predvidevati, da bo s tako hitrostjo kdorkoli pripeljal ob desni strani stoječe kolone.

Voznik motorja je zato na kolesarski stezi oz. pločniku trčil v osebni avtomobil in se ob tem hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor.

Ni imel niti veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti so med ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da motorist zraven tega, da je vozil neregistriran motor, nima niti vozniškega dovoljenja. Zaradi tega so mu policisti motorno kolo zasegli. Ugotovitve so policisti  predstavili pristojnemu tožilcu, ki je podal usmeritev, da se prometna nesreča obravnava kot prekršek motorista. Zaradi tega bodo policisti zoper njega pristojnemu sodišču podali obdolžilni predlog, pristojnemu tožilstvu pa poslali poročilo.