Ponoči si je voznik temnega audija pod vplivom alkohola privoščil “nočno kopanje” v avtomobilu, ko je zapeljal v ribnik v Miklavžu na Dravskem polju. Z njim so bili še trije sopotniki.

Danes ob 2.29 je voznik z osebnim avtomobilom zapeljal v ribnik v Miklavžu na Dravskem polju.

Gasilci na pomoč

Še pred prihodom policistov na kraj prometne nesreče so voznik in njegovi trije sopotniki, sami prišli iz vozila, parkiranega v “trojki”, kot ribniku rečejo domačini. Nihče ni bil poškodovan.

Vozilo so iz ribnika odstranili gasilci, onesnaženje zaenkrat ni bilo zaznano.

Policisti so sporočili, da je vzrok prometne nesreče neprilagojena hitrost vožnje, hitrosti pa je družbo delala tui nedovoljena količina alkohola. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel voznik v organizmu 0,58 mg/l alkohola, zaradi česar so mu odvzeli vozniško dovoljenje.

Elektronski alkotest je pokazal, da je imel voznik v organizmu 0,58 mg/l alkohola, zaradi česar so mu odvzeli vozniško dovoljenje.

Na sodišče o vozniško dovoljenje

Policisti so se o ukrepu zoper voznika posvetovali z dežurno državno tožilko, ki je podala usmeritev, da se prometna nesreča obravnava kot prekršek. Zaradi tega bodo policisti zoper voznika podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču, kamor bodo poslali tudi njegovo odvzeto vozniško dovoljenje.

Osebni avto, s katerim se je ponoči pripetil prekršek, trenutno še stoji na obrežju ribnika.