Zraven nesreče s smrtnim izidom na območju Lovrenca na Dravskem polju, se je včeraj zgodilo še več drugih nesreč, v katerih so bili udeleženi motoristi: eden je s ceste zapeljal v gozd, v drugem primeru je prišlo do naleta, tretji je z motorjem padel, ena motoristko pa so gasilci reševali s tehničnim posegom.

Na območju Lovrenca na Dravskem polju se je včeraj okoli 12.35 zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 31-letni motorist, so sporočili s Policijske uprave (PU) Maribor. V nesrečo sta bila ob umrlem vpletena še dva voznika osebnih avtomobilov. Gre za četrto smrtno žrtev na cestah PU Maribor letos, prvo med motoristi, in za drugo na slovenskih cestah ta konec tedna. V soboto popoldne se je smrtna nesreča motorista zgodila na regionalni cesti izven naselja Čeplje v občini Kočevje.

Včeraj se je sicer zgodilo več nesreč z udeležbo motoristov. “Ob 17.50 je v naselju Zgornje Negonje, občina Rogaška Slatina, motorist z motorjem zapeljal z vozišča v gozd. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina so zavarovali kraj, nudili pomoč pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila reševalcem NMP, ki so ga nato dokončno oskrbeli in prepeljali v nadaljnjo oskrbo,” so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje. Zaradi nesreče z udeležbo motorista je bila tudi nekaj časa zaprta cesta Prežigal – Slovenske Konjice.

Nalet motorista v osebno vozilo

Ob 16.10 se je na regionalni cesti Celje–Laško v križišču v Košnici, občina Celje, pripetila prometna nesreča z naletom motorista v osebno vozilo. Reševalci NMP Celje so poškodovanega oskrbeli in prepeljali v SB Celje. Gasilci PGE Celje so zavarovali mesto nesreče, do prihoda reševalcev oskrbeli poškodovanega motorista, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine in odstranili vozilo iz cestišča, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Ob 18.46 je v kraju Ljubija, občina Mozirje, prišlo do prometne nesreče osebnega vozila in voznika motornega kolesa. Posredovali so gasilci PGD Nazarje, ki so zavarovali kraj, nudili pomoč reševalcem in policistom, odklopili akumulator na vozilu ter sanirali cestišče. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 17.32 je na cesti Dvor—Žužemberk pri naselju Mačkovec pri Dvoru, občina Žužemberk, padel motorist. Gasilci PGD Žužemberk so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na motorju, posuli razlite motorne tekočine in pomagali motoristu do prihoda reševalcev. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so ga na kraju oskrbeli in ga odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Ob 16.32 se je pri Ponikvah, občina Sežana, pri padcu z motorjem poškodovala motoristka. Gasilci ZGRS Sežana so požarno in naletno zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom rešili motoristko ter nudili pomoč pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe reševalcem NMP Sežana, ki so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in nato prepeljali v SB Šempeter na nadaljnje zdravljenje.