Bralci so nas opozorili na objavo na družabnem omrežju, kjer zgrožena kupka opozarja na steklo, ki ga je našla v mletem mesu iz ene izmed mariborskih trgovin.

Včeraj je nakupovalka v Hoferjevi poslovalnici v Mariboru kupila goveje mleto meso, v pakiranju Celjskih mesnin. Doživela je neprijetno presenečenje, saj je v živilu naletela na steklo, na katerem si je tudi poškodovala prst. Zaradi bolečin v roki, je morala obiskati bolnišnico, kjer so ji svetovali, da se naj nemudoma vrne, če se njeno počutje ne izboljša.

Steklo bi lahko zaužil otrok

Objavo je na družabnem omrežju delilo že skoraj 2000 ljudi, česar mamica, ki je na napako opozorila, ni pričakovala. Dejala je, da se zaveda, da se tovrstni primeri zgodijo, skrbi jo le, da se je steklo znašlo v več pakiranjih in bi ga lahko kdo zaužil. Tudi sama je bila najbolj zaskrbljena, ker bi meso skoraj pripravila v obroku za svojega otroka.

Iz Hoferja so se na napako že odzvali

Na pritožbo stranke so se v Hoferju že odzvali z obžalovanjem glede nakupne izkušnje in zagotovili so, da so podatke že sporočili naprej, da se lahko preveri celotna serija izdelka. Prosili so tudi, če se lahko najdeno steklo pošlje na sedež podjetja, a gospa o tem še premišljuje, saj gre za dokazno gradivo. Prav tako pa so obvestili dobavitelja.

Pri Hoferju še dodajajo, da imajo vzpostavljen strog notranji nadzor kakovosti, oddelek za zagotavljanje kakovosti pa v sodelovanju z neodvisnimi inšitituti izdelke nenehno preverja in srkbi, da so skladni z internimi predpisi in obstoječo evropsko ter slovensko zakonodajo. “Takšen nadzor kakovosti nas spremlja že od samega vstopa na trg, kriteriji pa so pogosto celo strožji kot to določa nacionalna zakonodaja ali strogi evropskih predpisi,” povedo pri Hoferju.

Kot so še povedali, so pri podjetju izvedli tudi preverbo serije omenjenega izdelka, kjer prisotnost tujka ni bila zaznana.

Celjske mesnine težko verjamejo, da gre za njihovo napako

Na incident so se odzvali tudi iz Celjskih mesnin, kjer pravijo, da gre za osamljen primer ter prav zaradi tega, ker takšne reklamacije v zgodovini še niso imeli, zadevo jemljejo zelo resno.

Pri pregledu celotnega procesa za to vrsto izdelka in vsemi standardi, ni nikakršne možnosti, da bi se takšen tujek, kot je viden na sliki, lahko znašel v izdelku oziroma, da bi se kontaminacija zgodila pri nas,” zagotavlja Izidor Krivec, dr. veterinarske medicine. Kot še dodajajo, so za pridobljen certifikat IFS (International food standard( morali vse morebitne steklene v proizvodnji ustrezno zaščititi. “V našem obratu, kjer se proizvaja goveje mleto meso, steklenih površin ni, zato smo nad to reklamacijo še posebej presenečeni.

Presenečeni so tudi nad velikostjo steklenega delčka, ki ga je kupka priložila k fotografiji, saj se izbrano junčje meso zamlje na velikost 3 milimetre. “V kolikor bi se tak tujek nahajal v mesu, bi ga zdrobilo na zelo drobne delce,” dodajajo ter povedo, da v celotnem procesu proizvodnje omenjenega izdelka ni možne kontaminacije s tovrstnim tujkom. “Mleto meso se avtomatsko strojno vlaga v posodice in potuje do pakirnega stroja, kjer se zavari s folijo.

Kot še navajajo pri Celjskih mesninah, so celovito pregledali celotno linijo za proizvodnjo mesa, kjer ni bilo zaznati nobenih odstopanj.