Prometna nesreča na območju Sevnice, v kateri je bil huje poškodovan pešec, ni bila posledica alkohola v krvi.

Kot smo poročali, je na območju Sevnice v nedeljo prišlo do prometne nesreče, v kateri je bil huje poškodovan pešec. Ta naj bi bila domnevno povzročena s strani direktorice PU Kranj, Melite Močnik, poroča portal 24 ur. Preizkus alkoholiziranosti ni pokazal prisotnosti alkohola v krvi direktorice.

V nedeljo je osebno vozilo trčilo v pešca

Huje poškodovanega pešca so takoj odpeljali v bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju. Po neuradnih informacijah bi naj za volanom sedela Melita Močnik, ki je na položaj direktorice PU Kranj stopila marca 2021.

Zaradi vpletenosti osebe, zaposlene v Policiji, je postopek prevzel Posebni oddelek Specializiranega državnega tožilstva, ki trenutno izvaja nadaljnjo preiskavo primera. Več podrobnosti zaradi varstva osebnih podatkov in teka preiskave še ni na voljo.

Rezultat alkotesta pokazal vrednost 0,0

Test nakazuje na to, da alkohol ni igral vloge pri nesreči. Po neuradnih podatkih portala 24 ur bi naj policisti po nesreči zavrnili strokovni odvzem krvi, kar je običajna praksa v takšnih primerih.

Kljub dogodku naj bi Melita Močnik še naprej opravljala funkcijo direktorice Policijske uprave Kranj. Uradni odgovori iz Generalne policijske uprave še niso na voljo.