Pozivamo bralce, da tudi sami posredujete vprašanja, ki jih naj zastavimo kandidatom za poslance iz severovzhodne Slovenije.

Na Maribor24.si, najbolj branem regionalnem spletnem mediju v Sloveniji, redno spremljamo volitve za evropske poslance iz Slovenije. Volitve poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament bodo sicer v nedeljo, 26. 5. 2019.  Kandidatom iz severovzhodne Slovenije postavljamo naslednja vprašanja v želji, da bi vam bralcem omogočili lažjo izbiro kandidata in vas spodbudili, da svoj glas prihodnjo nedeljo tudi oddate.

    • Katere so ključne evropske politike, v okviru katerih bi lahko severovzhodna Slovenija, mesta oz. občine na tem območju, imele koristi oz. pridobivala evropska sredstva?
    • Kateri veliki infrastrukturni projekt bi morala država, tudi z evropskimi sredstvi, graditi v vzhodnem koncu Slovenije?
    • Kateri trije projekti bi lahko črpali evropski denar in kakšne učinke bi imel v svoji sredini, predvsem na dodatno zaposlovanje?
    • Kako omejiti prekomerno kupovanje slovenske zemlje v strani tujih lastnikov ob meji z Avstrijo in Madžarsko?

Še enkrat pozivamo bralce da nam na e-mail urednik@maribor24.si ali preko našega Facebook profila posredujete dodatna vprašanja, ki jih bomo zastavili kandidatom.