Gospodarstvo

Poudarjajo, da gre za poskus prevare, saj banka tovrstnih podatkov nikoli ne pridobiva prek sporočil SMS.

Uredništvo3 ure

Ministrstvo za infrastrukturo je imelo z delovanjem mariborskega letališča, s katerim od sredine leta upravlja Družba za upravljanje investicij (DRI), lani za slabih 320.000 evrov stroškov. Kot so včeraj sporočili iz ministrstva, je letališče v tem času za izvajanje letaliških storitev v državni proračun nakazalo dobrih 150.000 evrov.

Uredništvo8 ur

Vozniki so vinjet z letnico 2020 v prvem mesecu nakupili za 22,93 milijona evrov, kar je 900.000 evrov več kot leto prej.

Uredništvo1 dan

Soočajo se s precejšnjim izpadom prihodka, razmere pa ocenjujejo kot naravno katastrofo, na katero nimajo vpliva.

Uredništvo3 dnevi

Ob objavi javnega povabila 24. decembra lani je bilo namreč na voljo devet milijonov evrov, predvideli pa so vključitev 1500 oseb.

Uredništvo5 dni

V sredo so na avtocestnem odseku namenu uradno predali 71 oddajnikov, ki bodo spremljali promet in o njem obveščali samovozeče avtomobile.

Uredništvo1 teden

Graška družba Magna Steyr nasprotuje davku na izpuste ogljikovega dioksida, ki ga napoveduje nova modro-zelena avstrijska koalicija. Opozorili so, da bi lahko proizvodnjo v tem primeru preselili v bližino Maribora.

Uredništvo2 tedna

V Sloveniji je bilo 75.292 registriranih brezposelnih, kar je štiri odstotke več kot novembra in 4,1 odstotka manj kot decembra 2018.

Uredništvo2 tedna

Agonija 30 delavk, ki so na silvestrovo prejele pošto, da jih podjetje ne potrebuje več in so po novem letu ostale pred vrati podjetja, še ni razrešena.

Uredništvo2 tedna

Zavezanci lahko na Fursu enostavneje dobijo informacije, ki jih potrebujejo pri pravilnem in pravočasnem izpolnjevanju davčnih obveznosti.

Uredništvo2 tedna

Od julija 2022 bodo morali biti vsi novi modeli vozil na evropskem trgu opremljeni z naprednimi varnostnimi sistemi.

Uredništvo2 tedna