Gospodarstvo

250 milijonov vredna investicija v optično omrežje bo v treh letih velikemu delu slovenskega podeželja omogočila hitri internet. Pričetek gradnje letos v Šentilju in Litiji.

Gabrijel Toplak6 ur

Poslanka državnega zbora Bojana Muršič iz Ruš je ministrici za infrastrukturo, Alenki Bratušek, poslala pisno pobudo, v kateri predlaga uvedbo parkirne karte za voznike po 80. letu starosti.

Uredništvo1 dan

Regulirani pogonski gorivi se bosta s torkom drugič zapored podražili.

Uredništvo2 dneva

Podjetje z okoli 100 zaposlenimi,,ki ustvari skoraj 97 odstotkov prodaje na slovenskem trgu, ima okoli 45-odstoten tržni delež.

Uredništvo3 dnevi

Slovenija se je s prenosom in spremljajočo promocijsko turistično kampanjo predstavljala kot destinacija za zelena, aktivna in zdrava doživetja.

Uredništvo4 dnevi

Štiri podravske občine, Maribor, Ruše, Slovenska Bistrica in Hoče-Slivnica so sklenile glave in predstavile skupno turistično ponudbo vzhodnega dela Pohorja.

Uredništvo5 dni

Ob sprejetju novega o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanje, ki spreminja način financiranja zasebnih osnovnih šol.

Vanja Čiček6 dni

Poleg Angleitnerjeve, ki je tudi trenutna vršilka dolžnosti, se je za mesto direktorja potegoval profesor Emil Juvan.

Uredništvo6 dni

Podjetje Merkur trgovina, ki v kar sedmih trgovskih centrih na Štajerskem in v Pomurju (od skupno 23 lastnih in 15 franšiznih) zaposluje 415 oseb je v letu 2018 ustvarilo 231 milijonov evrov prihodkov od prodaje. Ob tem so dosegli 12,4 milijona evrov dobička iz poslovanja.

Uredništvo6 dni

Satelit TRISAT je pripravljen na polet v vesolje, kamor ga bo predvidoma  9. septembra 2019 iz Francoske Gvajane ponesla nosilna raketa VEGA.

Uredništvo6 dni

Predlogu novele zakona o nepremičninskem posredovanju, ki ga je Levica uskladila z okoljskim ministrstvom in s katerim se bo omejilo plačilo za nepremičninsko posredovanje pri najemu in morebitne dodatne stroške, se obeta podpora.

Uredništvo6 dni