Gospodarstvo

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek: “Kolikor vem, niso najemali telefonistov in tistih, ki zamujajo na delo, pač pa delavce, ki morajo za 1250 evrov neto plače korektno osem ur tudi oddelati”

Uredništvo17 ur

Lani je kljub 12-odsotni rasti prihodkov od prodaje, ki so konec leta znašali 36,9 milijona evrov, končala v rdečih številkah. Podjetje s 100 zaposlenimi je leto zaključilo s kar 1,8 milijona evrov čiste izgube.

Uredništvo16 ur

Odzvali so se tudi v Kofederaciji slovenskih sindikatov, kjer so dejali, Magna ne spoštuje slovenske zakonodaje, ki predvideva usklajevanje kriterijev za odpuščanja s sindikatom.

Uredništvo2 dneva

Danes je v Mariboru potekalo delovno srečanje Mariborske razvojne agencije z naslovom “Podporne storitve za gospodarski razvoj v lokalni skupnosti.” Zbrani so govorili o tem, katere storitve so lahko ponujene gospodarskim subjektom Podravja, kje iskati izvozne in poslovne priložnosti v lokalnem in mednarodnem okolju ter kako oblikovati ustrezne ukrepe na lokalni ravni. Pozornost so namenili tudi Trgovinski politiki EU in njenemu pomenu za mala in srednje velika podjetja.

Uredništvo3 dnevi

Univerza v Mariboru je čakajoč na Evropsko noč raziskovalcev 2019 gostila dr. Branka Lobnikarja, izrednega profesorja na fakulteti za varnostne vede, ki je v pogovoru za Maribor24.si spregovoril o odnosu do starejših, nasilju nad njimi, nezakonitemu odvzemu premoženja, nedovoljenih migracijah in tudi varnosti v kibernetskem prostoru.

Gabrijel Toplak5 dni

Mariborsko podjetje Mikro+Polo, ki se ukvarja s prodajo laboratorijske, medicinske in procesne opreme, je leto 2018 končalo s 15,2 milijona evrov prihodkov, kar je dober milijon več kot leto prej. Z rastjo nadaljujejo tudi letos, saj so ob polletju presegli devet milijonov evrov. Znani so tudi po skrbi za razvoj zdaj že več kot sto zaposlenih.

Uredništvo5 dni

V Sloveniji ukinjajo izdelke, ki vsebujejo kanabinoid konoplje CBD. Kanabinoid je znan po številnih zdravilnih učinkih, a ne omamlja, zato je bil do sedaj dokaj neproblematičen.

Vanja Čiček6 dni

Naložbe, katerih skupna vrednost znaša 132 milijonov evrov, zajemajo nadgradnjo omrežja za distribucijo električne energije v Sloveniji v obdobju 2019-2021.

Uredništvo6 dni

Med večjimi investicijami v naslednjem obdobju v družbi načrtujejo temeljito prenovo hidroelektrarne Formin, s 40 leti najmlajše na slovenskem delu Drave.

Uredništvo1 teden

Velenjski proizvajalec bele tehnike Gorenje je od sredine avgusta zaradi povečanih potreb v proizvodnji pospešeno iskal nove delavce.

Uredništvo1 teden

Nadzorni svet družbe SNAGA za ravnanje z odpadki in druge komunalne storitve razpisuje delovno mesto za direktorja. Prijave so že odprte.

Uredništvo2 tedna