Gospodarstvo

Fiskalni svet javnofinančne učinke prvega in tretjega protikoronskega zakona na podlagi podatkov do začetka julija ocenjuje na skoraj 1,1 milijarde evrov.

Uredništvo21 ur

Ukrepi med drugim predvidevajo likvidnostno pomoč malim in srednjim velikim podjetjem v turizmu in gospodarstvu, v vrednosti 13 milijonov evrov nepovratnih evropskih sredstev

Uredništvo5 dni

V Sloveniji je prepovedana uporaba neonikotinoidov za tretiranje semen. Omenjene insekticide je naša država prepovedala na podlagi uredb Evropske unije. V namen zaščite čebel, so bili v Sloveniji leta 2011 uvedeni najstrožji ukrepi v celotni EU.

Veronika Pirman5 dni

V letu 2019 je družba realizirala investicijska vlaganja v višini 32,3 milijona evrov, kar je največ doslej.

Uredništvo7 dni

Gre za investicije, ki so ključne za zagon gospodarstva po prenehanju epidemije, interventni zakon pa daje osnovo, da se bodo investicije hitreje realizirale. Med njimi je tudi nekaj investicij, ki so ključne za razvoj Maribora, njegove okolice in celotne vzhodne Slovenije.

Andreja Bjelan1 teden

Pred dopustniško sezono se že pojavljajo grožnje delodajalcev, da se lahko delavci v primeru odrejene obvezne karantene, poslovijo od službe. Preverili smo, kaj se dogaja in kakšne pravice imajo delavci.

Ana Lah1 teden

Precej pozornosti bo ta teden v parlamentu gotovo požela obravnava zakonskega predloga o nedeljskem zaprtju trgovin. Levica želi proste nedelje za trgovce, pri zaprtju vztrajajo tudi socialni partnerji, medtem ko drugi opozarjajo na nelogičnost take poteze, zlasti v času gospodarske krize.

Uredništvo1 teden

Povprečni Slovenec poje vsaj trikrat preveč živil živalskega izvora. Medtem, ko mesnih proizvodov ne primanjkuje, pa je stopnja samooskrbnosti z rastlinsko hrano zaskrbljujoča. Po besedah Matevža Jerana, mag. inž. prehrane, potrošniki lokalno pridelanih živil ne cenijo dovolj. Kmetje zaradi nižjih cen pri tujih proizvajalcih obupujejo nad pridelavo sadja in zelenjave.

Anita Grgić1 teden

V gorenjskem podjetju Le-tehnika pa so se pred mesecem dni vendarle lotili proizvodnje in prejšnji teden pridobili potrdilo o ustreznem standardu za kirurške maske v EU.

Uredništvo2 tedna

Nekdanji predsednik uprave Nove KBM Aleš Hauc je pravnomočno obsojen na šestmesečno pogojno zaporno kazen. Hauc je z javnim navajanjem laži trikrat žaljivo obdolžil nekdanjo bančno pooblaščenko za preprečevanje pranja denarja Vesno Rožanc, poroča Dnevnik.

Uredništvo2 tedna

Cena zlata, ki velja za eno varnejših naložb v času krize, je včeraj dosegla 1767 dolarjev za 31,1-gramsko unčo, kar je okoli 13 dolarjev več kot v ponedeljek in največ od leta 2012.

Uredništvo2 tedna