Gospodarstvo

Podravska podjetja so lani zabeležila 271 milijonov evrov neto čistega dobička, kar je po za zdaj razpoložljivih podatkih Ajpesa devet odstotkov manj kot leta 2017. Čeprav so podjetja v 41 občinah regije lani povečala svoje prihodke, dodano vrednosti in števila zaposlenih, so hkrati prvič po letu 2012 ustvarila manj neto dobička.

Tjaša Lešnik11 minut

Na področju trajnostne mobilnosti je še veliko manevrskega prostora za izboljšave, ki so lahko tudi dobre poslovne priložnosti.

Uredništvo3 dnevi

Vlada je danes potrdila aneks številka ena k splošnemu dogovoru, s katerim je na novo določena zgornja meja, po kateri bodo lahko družinski zdravniki odklanjali nove bolnike.

Uredništvo3 dnevi

Pozivamo bralce, da tudi sami posredujete vprašanja, ki jih naj zastavimo kandidatom za poslance iz severovzhodne Slovenije.

Uredništvo3 dnevi

Na četrti konferenci Circular Change, ki je tudi del letošnjega Zelenega tedna EU, se bo po napovedih organizatorjev zbralo več kot 400 udeležencev iz 20 držav, nastopilo pa bo približno 50 mednarodnih govorcev.

Uredništvo3 dnevi

V preteklosti so javna podjetja nelegalno ustanavljala hčerinska podjetja in se tako izognila nadzoru računskega sodišča. Z ustanovitvijo Javnega holdinga bi to prakso končno ustavili.

Vanja Čiček3 dnevi

Zakaj konoplje ne bi gojili na lastni zemlji, kot smo jo nekoč? To so storile že vse naše sosednje države, vključno s Hrvaško. V Sloveniji so namreč odlični pogoji za uspešno rast te plemenite rastline. Pa vendar našo državo v ozadju očitno vodijo uradniki …

Vanja Čiček4 dnevi

Sindikalni centrali ZSSS in Pergam sta danes opozorili, da ne bosta pristali na spremembe zakona o minimalni plači, ki bi se lahko po tiho pripravljale na zahtevo delodajalcev

Uredništvo4 dnevi

Slovenija je v obdobju od 2015 do 2018 javni dolg znižala za 12,5 odstotnih točk BDP.

Uredništvo4 dnevi

Tradicionalne banke vse več energije posvečajo vlaganju v digitalizacijo, spletno in mobilno banko.

Uredništvo5 dni

Obsežen naložbeni program sta v Ljubljani predstavila SID banka in Evropski investicijski sklad (EIF). Oba sta vanj prispevala po 50 milijonov evrov.

Uredništvo6 dni