Gospodarstvo

Na velenjski občini navajajo, da so trenutna situacija v podjetju, načrti novega vodstva in razpoloženje zaposlenih daleč od obljub in zavez, ki so jih novi lastniki s Kitajske dajali ob prevzemu družbe pred dobrim letom dni.

Uredništvo12 ur

Prvi mož družbe Agroruše Veselin Djurovič o prestrukturiranju družbe, nedovoljenih bančnih praksah, grožnjah in še čem.

Gabrijel Toplak5 dni

Javna agencija Republike Slovenije za varstvo konkurence (AVK) je Novi Kreditni banki Maribor, d.d. (Nova KBM) prižgala zeleno luč za prevzem Abanke, d.d.

Uredništvo5 dni

Na Evropsko komisijo je bila posredovana pritožba, da se slovenska država oziroma gospodarsko ministrstvo pod vodstvom Zdravka Počivalška nedovoljeno vmešata v prenos lastništva Mercatorja

Uredništvo6 dni

V oktobru je bilo registriranih 72.416 brezposelnih, kar je 3,7 odstotka več kot septembra in pet odstotkov manj kot oktobra lani.

Uredništvo7 dni

Mariborsko podjetje Comtron, ki deluje na področju sistemskih integracij in poslovne programske opreme, je danes obeležilo tri desetletja prisotnosti na slovenskem trgu.

Uredništvo1 teden

Cene se določajo v skladu z uredbo o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov na vsakih 14 dni

Uredništvo1 teden

Državni zbor se bo danes sestal na izredni seji, da bi ponovno odločil o sprejemu dveh zakonov iz proračunskega paketa za prihodnji dve leti, na katera je državni svet izglasoval odložilni veto.

Uredništvo1 teden

Tačas se najbolj splača upokojiti Avstrijcem, Italijanom, Luksemburžanom, Portugalcem in Turkom, saj so pokojnine le za desetino nižje od njihovih prejemkov.

Uredništvo1 teden

V podjetju so urejene sobe, kjer spijo delavci iz Bosne. Delavci, ki spijo v njih, so bili prisiljeni nemudoma zapustiti prostore, niso jim dovolili vzeti niti osebnih stvari.

Uredništvo2 tedna

Kar nekaj podjetij še na vprašanje ni imelo odgovora, dejali so, da je prezgodaj. Nekaj podjetij je bilo odločenih, da bodo izplačali denarno nagrado, a še ni bila znana višina, drugi so zaupali koliko bodo prejeli njihovi zaposleni.

Uredništvo2 tedna