Gospodarstvo

Podjetje na tujih trgih ustvarilo skoraj 88 odstotkov vseh prihodkov od prodaje.

Uredništvo4 ure

Socialna kapica za plače nad 6000 evrov, neomejeno delo za upokojence, poenostavitev postopkov in lažje delo za obrtnike … V pripravi je nabor ukrepov, ki so usmerjeni v poenostavitev poslovanja in deloma nižje davke, a tudi v prid tistim z višjimi prihodki. Kaj to v praksi pomeni?

Andreja Bjelan19 ur

V podjetju Lunos vam lahko, z vgradnjo decentralnega prezračevalnega sistema, kjer se zrak v celoti prefiltrira, hkrati pa ne prihaja do prepiha in toplotnih izgub, zagotovijo optimalne bivalne pogoje v vašem domu.

Oglasno Sporočilo20 ur

Trgovine ob nedeljah in praznikih ne bodo smele več poslovati. Izjema so manjše prodajalne na bencinskih servisih, postajališčih in v bolnišnicah ter tudi druge manjše prodajalne, če bodo v njih na dela proste dni stregli kupcem lastniki sami ob pomoči študentov in upokojencev.

Uredništvo22 ur

Pokojnine in drugi prejemki se bodo decembra izredno uskladili za dva odstotka. Višji bosta zagotovljena in najnižja pokojnina, zvišujejo pa se tudi nekatere osnove in zgornje meje.

Uredništvo22 ur

V veljavo je stopil peti protikoronski zakon, ki podaljšuje nekatere dosedanje ukrepe za blažitev posledic covida-19 in prinaša nove. Poudarek je na zaščiti delovnih mest, ukrepi segajo na področji zdravstva in socialnega varstva. Podjetja bodo lahko še najmanj do konca tega leta koristila subvencioniranje čakanja na delo na domu.

Uredništvo1 dan

Upravni odbor OZS je danes vlado pozval, naj čim prej pripravi šesti zakon z ukrepi za pomoč gospodarstvu. Predlaga, naj država podjetjem povrne celoten strošek nadomestil plač za čakanje na delo, določi, da podjetjem ne bo treba vračati pomoči na podlagi protikoronskih paketov, ter subvencionira najemnino in kredite za poslovne nepremičnine.

Uredništvo3 dnevi

Program presežnih delavcev v Cimosovi tovarni v Mariboru bo končan do sredine novembra, po preteku enomesečnega moratorija pa bodo prve odpovedi zaposlenim vročene v prvi polovici decembra, je po zaključku današnjega sestanka na sedežu Cimosa v Kopru za STA povedal zastopnik sveta delavcev Aleš Hoge.

Uredništvo3 dnevi

Danes je bilo razglašeno najboljše podjetje podravske regije v preteklem letu. Prvič doslej je bila za najboljše veliko podjetje razglašena Perutnina Ptuj, medtem ko je med srednje velikimi nagrada pripadla ruškemu Messerju.

Uredništvo4 dnevi

V času neizprosnih razmer zaradi COVID-19 je skupina HSE podrla rekord v višini dnevno ustvarjene električne energije v vsej svoji zgodovini delovanja.

Uredništvo5 dni

Vlada je imela na dnevnem redu včerajšnje dopisne seje omilitev omejitev za frizersko in kozmetično dejavnost, s katero bi bila lahko v salonih hkrati ena stranka na 20 kvadratnih metrov, ter odločitev o obratovanju hotelov le za zdraviliško dejavnost in za vrhunske športnike. Vendar pa je bila ta točka umaknjena z dnevnega reda.

Uredništvo5 dni