Gospodarstvo

Kršitve, ki jih je prejel inšpektorat za delo, se nanašajo na vprašanja osebne zaščitne opreme, razdalje in podobno, kot tudi na vprašanja odpovedi delovnega razmerja, koriščenja dopusta in tako naprej.

Uredništvo7 ur

Na Fursu običajno dohodnino najprej izračunajo za tiste, ki ne uveljavljajo olajšave za vzdrževane družinske člane ter nimajo dohodkov od opravljanja dejavnosti ali katastrskega dohodka.

Uredništvo8 ur

Od sredine meseca je zaradi ukrepov za zajezitev koronavirusa ukinjen ves javni potniški promet.

Uredništvo9 ur

Vlada je z ukrepi delno rešila problematiko samozaposlenih, vendar pa kar nekaj točk ostaja nerešenih in nekatere skupine ljudi še vedno spregledane.

Ana Lah2 dneva

Ponudniki električne energije bodo v prihodnjih dneh gospodinjstvom in malim porabnikom poslali položnice za marec, ki bodo nižje za nekaj več kot 20 odstotkov.

Uredništvo3 dnevi

Inšpektorat za delo je pri nadzoru izvajanja ukrepov pri delodajalcih za preprečevanje širjenja koronavirusa ugotovil nedosledno upoštevanje varnostne razdalje in zagotavljanje mask.

Uredništvo3 dnevi

Delavce obenem pozivajo, naj razmislijo, ali so še pripravljeni delati v okolju, ki jim ga nudijo delodajalci.

Uredništvo4 dnevi

Samozaposlenim bo država vsaj do 31. 5. krila vse prispevke, prejeli bodo temeljni dohodek v višini 70 odstotkov minimalne plače.

Uredništvo5 dni

Ukrepi za samostojne podjetnike, med katerimi so mnogi ostali brez celotnega prihodka, bodo po napovedih del paketa ukrepov za blaženje posledic kriz v gospodarstvu, ki jih pripravlja vlada.

Uredništvo5 dni

Delavci mariborskega komunalnega podjetja Nigrad se na gradbiščih ne smejo družiti, zaradi epidemije pa imajo dodatno zaščitno opremo. Gradbena dela se sicer bližajo koncu.

Uredništvo5 dni

V sindikatu so spomnili, da ima delavec skladno z zakonom o varnosti in zdravju pri delu pravico odkloniti delo oz. zapustiti delovno mesto, če mu grozi neposredna nevarnost za življenje ali zdravje.

Uredništvo5 dni