Po poročanju medijev je pri 79-ih letih umrl Šain Memeti, ki je širši javnosti poznan predvsem kot tako imenovani “kralj čevapčičev”.
Čevapčiči se jedo brez pribora, najpomembnejša sestavina priprave je ljubezen
Z bratom Hasanom sta svojo prvo čevapčičarno odprla že leta 1968, ko sta se iz Mekadonije preselila v Sarajevo. Poimenovala sta jo Željo, kar je kaj kmalu postalo znano ime v svetu ljubiteljev čevapčičev.
Brata sta vedno pravila, da je treba “čevape” jesti z rokami. Pribor je le nepotreben posrednik, manjkati pa ne sme čebule in kajmaka.
Ime je dobila po priljubljenem sarajevskem nogometnem klubu Željezničarju, kar je razvidno tudi iz table, ki se nahaja nad vhodom. Ker je čevapčičarna kaj hitro zaslovela po dobrih čevapčičih, v katerih so uživali tako domačini kot turisti, sta kaj kmalu v neposredni bližini odprla še eno, Željo 2. Brata sta vedno pravila, da je treba “čevape” jesti z rokami. Pribor je le nepotreben posrednik, manjkati pa ne sme čebule in kajmaka.
Seveda pa so pomembne tudi kakovostne sestavine, prava temperatura pečenja in pravočasno obračanje. Toda najpomembneje ostaja – to morajo delati ljudje, ki vedo kaj delajo in to delajo z ljubeznijo.
Njegov brat pravi, da je skrivnost v pripravi dobrih čevapčičev predvsem ljubezen s katero jih pripravljaš. Seveda pa so pomembne tudi kakovostne sestavine, prava temperatura pečenja in pravočasno obračanje. Toda najpomembneje ostaja – to morajo delati ljudje, ki vedo kaj delajo in to delajo z ljubeznijo.