Turistična sezona pri naših južnih sosedih se nezadržno približuje, v nekaterih jadranskih mestih se je že začela. Ker so vsako leto cene 'vroča razprava', se tudi tokrat veliko turistov sprašuje, koliko so se dvignile cene.

"Poletje bo res veselo"

Tema o draginji na Hrvaškem vsako leto sproži veliko razprav, a poleg turistov so vse glasnejši tudi domačini, piše N1. Eden izmed njih je Branimir Urlić – agronom, znanstvenik in predsednik stranke Direkt –, ki je nedavno izkušnjo iz restavracije blizu Splita delil javno.

Čeprav lokala ni imenoval, saj je bila po njegovih besedah hrana izvrstna, prav tako postrežba, ga je šokirala primerjava cen. "Pred nekaj dnevi sem se sprehajal po Splitu in predlagal družbi, da gremo na kosilo. Našel sem odprto restavracijo, pogledal meni in opazil, da je mesni krožnik pred šestimi meseci stal 19 evrov. Nato sem našel fotografijo izpred treh mesecev, na kateri je ista jed že 23 evrov. Ko smo prišli v lokal, pa nas je presenetila aktualna cena – 35 evrov za isto jed,” je zapisal Urlić.

Ob tem je dodal, da se je podobno podražila večina jedi. Zapisal še je, da bo poletje res veselo, če se bo tak tempo nadaljeval. Njegova objava je hitro zaokrožila po družbenih omrežjih in sprožila številne odzive – večina jih je v en glas ugotavljala, da so letošnje cene že zdaj pretirane, še preden se je sezona sploh zares začela.