Globalno

V raziskavi, ki jo je japonski mobilni gigant NTT Docomo izvedel pred leti, so ugotovili, da večina ljudi, ki gleda v telefon, ne pride čez cesto brez incidenta

Uredništvo45 minut

Gre za sledne pse, ki so sposobni prepoznavati in ločevati molekularno sestavo vonja, ne le ko gre na primer za razstrelivo ali mamila, ampak tudi različna rakava obolenja ter hipoglikemijo oziroma nevaren padec krvnega sladkorja pri diabetikih.

Uredništvo3 ure

Mesto Yamoto na Japonskem je nedavno prepovedalo gledanje v telefon med hojo.

Uredništvo18 ur

Predsednik največje hrvaške opozicijske stranke SDP Davor Bernardić je na današnji novinarski konferenci v Zagrebu dejal, da se zaradi hude poraza na volitvah umika z vrha stranke. Vodenje bo začasno prevzel eden od dosedanjih podpredsednikov.

Uredništvo22 ur

Po danes objavljenih podatkih avstrijskega notranjega ministrstva je trenutno v naši severni sosedi z virusom sars-cov-2 okuženih 1012 oseb.

Uredništvo22 ur

V Indiji so doslej potrdili že skoraj 700.000 okuženih. Po številu okužb je tako prehitela Rusijo.

Uredništvo23 ur

Znamenito beograjsko Štark Areno, največjo večnamensko dvorano v Srbiji, so zaradi naraščajočih primerov okužb s koronavirusom spremenili v začasno covid bolnišnico. Razmere v Srbiji se iz dneva v dan slabšajo, včeraj je bolnišnično oskrbo potrebovalo več kot 130 pacientov.

Uredništvo24 ur

Napisal je skladbe za več kot 500 filmov in televizijskih predstav, med drugimi je tudi avtor glasbe za film Osovraženih osem Quentina Tarantina

Uredništvo1 dan

V irskih grobnicah so s pomočjo genetske študije odkrili veliko povezavo vladajočega razreda pred petimi tisočletji, našli pa so tudi najstarejše dokaze o downovem sindromu in incestu.

Uredništvo1 dan

Na včerajšnjih volitvah na Hrvaškem, ki so potekale kljub naraščanju števila okužb, je slavila stranka HDZ z Andrejem Plenkovićem na čelu. Dejal je, da bo nova vlada vodila politiko po Franja Tuđmana, ki je želel HDZ postaviti v desno sredino.

Uredništvo1 dan

Izidi vzporednih volitev, ki jih je objavila Hrvaška televizija, kažejo na prepričljivo relativno zmago desnosredinske HDZ, ki bo imela v 151-članskem hrvaškem parlamentu 61 poslancev oziroma 17 več kot levosredinska koalicija Restart. Sledita Domovinsko gibanje Miroslava Škora s 16 poslanci ter Most neodvisnih list in Zmoremo s po osmimi poslanci.

Uredništvo2 dneva