Globalno

Do petka so v Avstriji že potrdili podporo za čas skrajšanega dela zaradi koronavirusa v vrednosti milijarde evrov. Doslej so s shemo podprli 400.000 delovnih mest.

Uredništvo3 ure

V živalskem vrtu v New Yorku so testirali tigrico s simptomi in okužbo potrdili. Prvi primer, ko se je divja žival okužila od človeka. Zaenkrat ni dokazov, da se lahko covid-19 širi z živali na človeka, z izjemo prvega preskoka na tržnici v Wuhanu.

Uredništvo5 ur

V najhuje prizadeti zvezni državi New York so zabeležili 123.160 okuženih z novim koronavirusom, umrlo je 4159 ljudi.

Uredništvo5 ur

21-letna študentka iz Kentuckyja, ki študira izobraževanje gluhih in gluhonemih, se je domislila posebnih zaščitnih mask s prozorno plastično folijo, ki omogoča komunikacijo za to skupino ljudi.

Uredništvo18 ur

V gozdu blizu nekdanje nuklearne elektrarne v ukrajinskem Černobilu se je razplamtel požar. Gasilci so ga gasili iz letal, žal pa je požar povečal že tako visoko radioaktivno sevanje na območju. Ljudje so se dolgo zavedali, da bi bilo potrebno ves gozd posekati in zakopati, saj bi v primeru požara ogenj v ozračje sprostil vse vezane radioaktivne delce.

Uredništvo20 ur

Znano mehiško pivo Corona, o katerem od izbruha novega koronavirusa po internetu krožijo številne šale, bodo začasno nehali proizvajati.

Uredništvo1 dan

Patruljni robot, ki so ga poimenovali PGuard v Tunisu preži za ljudmi, ki se kljub ukrepu karantene sprehajajo po ulicah tunizijske prestolnice. Če robot zaloti koga, ki se sprehaja po zapuščenih ulicah tunizijske prestolnice, se mu približa in ga povpraša, zakaj je zunaj.

Uredništvo2 dneva

Število okužb se je v minulem tednu v Veliki Britaniji stalno povečevalo, in sicer kar za 500 novih primerov na dan. Vrhunec epidemije država po poročanju francoske tiskovne agencije AFP pričakuje v naslednjih sedmih do desetih dneh.

Uredništvo2 dneva

Španka Lulu Vazquez ob visokem jubileju ni smela sprejemati gostov, jo je pa razveselila tamkajšnja policija, ki je za njen rojstni dan priredila sprevod več policijskih vozil s sirenami mimo njenega doma

Uredništvo2 dneva

Tovrstne tržnice, kjer se v umazaniji mešajo ljudje, žive živali, ribe in meso, so gojišče virusov in bakterij, ki povzročajo epidemije, kot je sedanja pandemija koronavirusa.

Uredništvo2 dneva

Obisk virtualnega muzeja pa je od 12. marca, ko so nekdanje taborišča zaradi pandemije novega koronavirusa zaprli za obiskovalce, tudi edina možnost za seznanitev s tem pomnikom zgodovine.

Uredništvo2 dneva