Globalno

Ruska sopranistka Ana Netrebko se po okužbi z novim koronavirusom zdravi v bolnišnici. Kot je po pisanju francoske tiskovne agencije AFP sporočila v četrtek, jo zdravijo zaradi pljučnice, v bolnišnici pa se je znašla po nastopu na otvoritvenem koncertu v Bolšoj teatru po ponovnem odprtju gledališča.

Uredništvo17 ur

Od danes se je mogoče prijaviti na milijardo evrov vreden razpis za evropski zeleni dogovor Od danes se je mogoče prijaviti na milijardo evrov vreden razpis za evropski zeleni dogovor, ki naj bi s spremembo t. i. zelenih izzivov v inovacijske priložnosti spodbudil okrevanje Evrope po koronavirusni krizi. Prijavijo se lahko raziskovalni in inovacijski projekti za reševanje podnebne krize ter varovanje ekosistemov in biotske raznovrstnosti.

Uredništvo22 ur

Velika Britanija je Slovenijo umaknila s seznama varnih držav glede covida-19. Vse osebe, ki pripotujejo iz Slovenije, se bodo morale od sobote obvezno samoizolirati za 14 dni, je na Facebooku sporočilo slovensko veleposlaništvo v Londonu.

Uredništvo22 ur

V zadnjem dnevu so v Avstriji potrdili 780 novih okužb z novim koronavirusom. Nemčija je v sredo preventivno izdala opozorilo pred nenujnimi turističnimi potovanji v avstrijsko prestolnico.

Uredništvo2 dneva

V času okrepljenega prometa v času turistične sezone, pa tudi med božičnimi in novoletnimi prazniki, omogočali promet po obeh voznih pasovih. Dela naj bi končali v dveh letih.

Uredništvo4 dnevi

“Ko smo dobili prve znake fosfina v spektru Venere, je bil to šok,” je povedala vodja ekipa Jane Greaves z britanske univerze Cardiff.

Uredništvo4 dnevi

V Italiji se je danes v šolske klopi vrnilo več milijonov otrok. Večina italijanskih šol se je tako znova odprla po šestih mesecih, potem ko so jih marca zaradi epidemije covida-19 zaprli.

Uredništvo5 dni

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je v nedeljo zabeležila nov dnevni rekord števila novih okužb s koronavirusom.

Uredništvo5 dni

Prvič po 80-ih letih minulega stoletja je prodaja vinilnih albumov v ZDA prekosila prodajo zgoščenk, kažejo podatki Združenja ameriške diskografske industrije (RIAA).

Uredništvo5 dni

Brez okužb z novim koronavirusom bi naj bilo dvanajst držav sveta.

Uredništvo6 dni

Kot poročajo tuji mediji, gre za vplivna zakonca Asalo in Anasa Marwah, ki sta s to glamurozno ceremonijo pozdravila prihod svojega drugega otroka.

Uredništvo6 dni