Globalno

V požaru, ki je danes zaradi okvarjenega sušilnika za perilo izbruhnil v hiši v kraju Charly-sur-Marne v departmaju Aisne v Franciji, so umrli mati in sedem otrok, starih od dve do 14 let, so sporočile tamkajšnje oblasti.

Uredništvo2 uri

V katastrofalnem potresu z magnitudo 7,8, ki je danes prizadel območje na jugovzhodu Turčije blizu meje s Sirijo, je po najnovejših uradnih, a še vedno začasnih podatkih, umrlo več kot 2300 ljudi, od tega 1498 v Turčiji in 810 v Siriji. Poškodovanih je več kot 10.000 ljudi.

Uredništvo2 uri

V preteklosti je igral za Newcastle United in Porto.

Uredništvo5 ur

Število žrtev snežnih plazov v Avstriji in Švici še naprej narašča, razmere ostajajo kritične.

Uredništvo6 ur

Šibeniška ladjedelnica Iskra brodogradilište 1 je izdelala nepotopljiv čoln za nujno medicinsko pomoč.

Uredništvo7 ur

Kitajsko zunanje ministrstvo je danes sporočilo, da je balon kitajski, da je “civilne narave ter se uporablja za opravljanje testov med letenjem”.

Uredništvo7 ur

Ameriške pristojne službe nameravajo v prihodnjih dneh na dnu Atlantika na globini okrog 15 metrov poiskati dele kitajskega vohunskega balona, ki so ga v soboto sestrelili pri obali Južne Karoline, ostanke pa bodo potem poslali na analizo v laboratorij FBI v Quantico v zvezni državi Virginija.

Uredništvo7 ur

Jugovzhod Turčije je stresel nov potres z magnitudo 7,5.

Uredništvo7 ur

Število volilnih upravičencev na Hrvaškem je večje od števila polnoletnih prebivalcev v vseh hrvaških županijah, razkriva hrvaški časnik Jutarnji list.

Uredništvo8 ur

V močnem potresu, ki je danes prizadel območje na jugovzhodu Turčije blizu meje s Sirijo in je imel magnitudo 7,8, je umrlo več kot tisoč ljudi.

Uredništvo8 ur

Čeprav je Turčija med Slovenci priljubljena destinacija, slovenske turistične agencije v zimskem času ne organizirajo potovanj na območje, ki ga je ponoči prizadel potres.

Uredništvo9 ur