DOGODKI

Globalno

Več kot polovica plina je že ušla iz plinovodov Severni tok 1 in 2, ki sta ju v ponedeljek prizadeli še nepojasnjeni detonaciji, je danes sporočila danska agencija za energijo.

Uredništvo24 sekund

Že v torek je predsednica danes vlade Mette Frederiksen opozorila, da je uhajanje plina posledica namernih dejanj.

Uredništvo7 ur

Evropska unija je ob uhajanju plina na plinovodih Severni tok 1 in 2 danes posvarila pred napadi na njeno infrastrukturo.

Uredništvo10 ur

Zasedanje Varnostnega sveta ZN je bilo sklicano zaradi tako imenovanih referendumov o priključitvi Rusiji, ki so na okupiranih ozemljih v Ukrajini potekali od petka do torka.

Uredništvo13 ur

Če bodo tamkajšnji prebivalci glasovali za priključitev k Rusiji, bo Moskva “prevzela suverenost” nad približno 20 odstotki Ukrajine, vključno s Krimom, ki je bil priključen leta 2014.

Uredništvo23 ur

Po navedbah letališča so operativne službe kmalu po nevihti, ki se je razbesnela nad letališčem, opravile potrebno sanacijo.

Uredništvo1 dan

Glede na začetek prejšnjega tedna se je povpraševanje po valižanskih ovčarjih povečalo za desetkrat.

Uredništvo1 dan

Na znamenitem Oktoberfestu so danes policisti aretirali dva osemnajstletnika, eden je osumljen poskusa umora. So bile posredi tudi droge?

Uredništvo1 dan

Po podatkih Kazahstancev je doslej zaradi bega pred prisilno mobilizacijo k njim prebegnilo 98.000 Rusov, več kot polovica je Kazahstan tudi že zapustila.

Uredništvo1 dan

Danski in švedski pristojni organi so sinoči zaznali uhajanje plina na dveh lokacijah na plinovodu Severni tok 1.

Uredništvo1 dan