Globalno

Tožilstvo v Zadru je po dveh mesecih in pol sklenilo preiskavo proti moškemu, ki je konec februarja z balkona družinske hiše na otoku Pag vrgel svoje štiri mladoletne otroke.

Uredništvo2 dneva

Muslimanska skupnost je na nogah, zakon označujejo kot “sramoten”.

Uredništvo2 dneva

Podpisnikov je iz sekunde v sekundo več, le v 15 minutah je število podpisnikov zraslo iz 467,002 na 495.078.

Vanja Čiček3 dnevi

Hrvaške avtoceste so objavile 3D prikaz izgleda bodočega pelješkega mosta in nove ceste do Dubrovnika. Kitajci bodo most zgradili devet mesecev preden bodo zgrajene dostopne ceste.

Uredništvo5 dni

Aplikacija WhatsApp, ki je v lasti Facebooka, je bila tarča načrtnih vdorov v pametne telefone, s katerimi so hekerji na daljavo na telefone namestili programsko opremo za nadzor.

Uredništvo5 dni

Na pokopališču v Šibeniku imajo v planu zaradi neplačil grobarin deložacijo 18 grobnic, v katerih je pokopanih okoli 70 oseb.

Uredništvo6 dni

57-letni Martin Hutchinson iz britanskega Manchestra že 13 let potuje po svetu, pri tem pa opozarja na okoljske spremembe ob vse večjem onesnaževanju planeta. A zanj je Slovenija edinstven okoljski biser.

Vanja Čiček6 dni

Zaradi neurja je v Zagrebu razglašena prva stopnja nevarnosti, na terenu je 8000 gasilcev.

Uredništvo6 dni

Mariborski župan Saša Arsenovič je skupaj s podžupanom Osijeka zasadil mariborsko staro trto, ki bo okrepila prijateljstvo med mestoma.

Uredništvo1 teden

Davčno razbremenjen regres v Sloveniji in nižji davki v Avstriji bosta delavcem migrantom prinesle nove spremembe, ki pa ne pomenijo nič dobrega …

Vanja Čiček1 teden

Vsak, ki se bo po pločniku v Franciji vozil z električnim skirojem in drugimi podobnimi električnimi prevoznimi sredstvi, bo kaznovan v višini 135 evrov.

Uredništvo1 teden