Kam?

Dogodki

Prosti čas

Mladinski družabni večer

Mladinski družabni večer

Kulturni inkubator s svojimi aktivnostmi vabi mlade v osvežene prostore, ki odpirajo svoja vrata za organizirane mladinske dogodke, pa tudi kot dopoldanski co-working prostor s čajno kuhinjo – ko imaš čas, potrebuješ prostor za ustvarjanje ali računalnik za delo, nekaj oddiha in brezplačen čaj v centru mesta.

V duhu odprtih vrat 🚪 za ogled prostorov in spodbujanja ustvarjalnosti se bo odvil tudi naš klasični 𝗠𝗹𝗮𝗱𝗶𝗻𝘀𝗸𝗶 𝗱𝗿𝘂ž𝗮𝗯𝗻𝗶 𝘃𝗲č𝗲𝗿. Se vidimo 👉 v četrtek, 18. aprila 2024 s pričetkom ob 19. uri v KI središču👈 ob druženju in naboru družabnih iger, ko bomo postregli tudi z delavnico »3D oblikovanje duše papirja«.

Vabimo te, da se poglobiš v svet reciklaže papirja in narediš svoj izdelek po izbiri – ti manjka kakšna vaza za spomladansko cvetje? Morda podstavek za pijačo? Kaj praviš na shranjevalnik za ključe ali kaj povsem drugega?

𝗗𝗲𝗹𝗮𝘃𝗻𝗶𝗰𝗮: 𝟯𝗗 𝗼𝗯𝗹𝗶𝗸𝗼𝘃𝗮𝗻𝗷𝗲 𝗶𝘇 𝗽𝗮𝗽𝗶𝗿𝗻𝗲 𝗸𝗮š𝗲
Ustvarjanje iz recikliranega papirja je zabavna in sproščujoča aktivnost, ki krepi fine motorične sposobnosti. Na delavnici spoznaš, kako se pripravi papirno kašo iz odpadnega papirja. S teboj podelimo recept za najboljše razmerje med papirjem in lepilom. Vsak si na delavnici pripravi svojo mešanico in iz nje oblikuje 3D izdelek po svoji želji. S seboj lahko za navdih prineseš predmet, katerega oblika ti je najbolj všeč (krožnik, skleda, vaza, steklenica,...). Končni izdelek se na sobni temperaturi suši nekaj dni, uporabiš ga lahko za okras ali za praktično uporabo v tvojem domu.

Delavnico vodi 𝙏𝙟𝙖š𝙖 𝙅𝙖𝙢𝙣𝙞𝙠𝙖𝙧, praktikantka umetnostne terapije in mladinska trenerka. Ustvarja pod imenom Duša papirja, kjer uči kaj vse se lahko izdela iz recikliranega papirja.

📌𝘝 𝘭𝘦𝘵𝘰š𝘯𝘫𝘦𝘮 𝘢𝘱𝘳𝘪𝘭𝘶 𝘴𝘦 𝘻 𝘯𝘢š𝘪𝘮 𝘮𝘭𝘢𝘥𝘪𝘯𝘴𝘬𝘪𝘮 𝘥𝘳𝘶ž𝘢𝘣𝘯𝘪𝘮 𝘷𝘦č𝘦𝘳𝘰𝘮 𝘱𝘳𝘪𝘥𝘳𝘶ž𝘶𝘫𝘦𝘮𝘰 𝘬𝘢𝘮𝘱𝘢𝘯𝘫𝘪 𝘔𝘭𝘢𝘥𝘪𝘯𝘴𝘬𝘰 𝘥𝘦𝘭𝘰 – 𝘢𝘬𝘵𝘪𝘷𝘯𝘪 𝘻𝘢 𝘱𝘳𝘪𝘩𝘰𝘥𝘯𝘰𝘴𝘵! 𝘡 𝘷𝘬𝘭𝘫𝘶č𝘦𝘷𝘢𝘯𝘫𝘦𝘮 𝘷 𝘢𝘬𝘵𝘪𝘷𝘯𝘰𝘴𝘵𝘪 𝘔𝘭𝘢𝘥𝘪𝘯𝘴𝘬𝘦𝘨𝘢 𝘬𝘶𝘭𝘵𝘶𝘳𝘯𝘦𝘨𝘢 𝘤𝘦𝘯𝘵𝘳𝘢 𝘔𝘢𝘳𝘪𝘣𝘰𝘳, 𝘮𝘭𝘢𝘥𝘪 𝘱𝘳𝘪𝘥𝘰𝘣𝘪𝘷𝘢𝘫𝘰 𝘬𝘰𝘮𝘱𝘦𝘵𝘦𝘯𝘤𝘦, 𝘬𝘪 𝘴𝘰 𝘫𝘪𝘮 𝘷 𝘱𝘰𝘮𝘰č 𝘱𝘳𝘪 𝘢𝘬𝘵𝘪𝘷𝘯𝘦𝘮 𝘰𝘣𝘭𝘪𝘬𝘰𝘷𝘢𝘯𝘫𝘶 𝘪𝘯 𝘯𝘢č𝘳𝘵𝘰𝘷𝘢𝘯𝘫𝘶 𝘭𝘢𝘴𝘵𝘯𝘦 𝘱𝘳𝘪𝘩𝘰𝘥𝘯𝘰𝘴𝘵𝘪. 𝘔𝘭𝘢𝘥𝘪𝘯𝘴𝘬𝘰 𝘥𝘦𝘭𝘰 𝘶𝘴𝘵𝘷𝘢𝘳𝘫𝘢 𝘱𝘳𝘪𝘭𝘰ž𝘯𝘰𝘴𝘵𝘪 𝘻𝘢 𝘮𝘭𝘢𝘥𝘦, 𝘷 𝘬𝘢𝘵𝘦𝘳𝘦 𝘴𝘦 𝘭𝘢𝘩𝘬𝘰 𝘷𝘬𝘭𝘫𝘶č𝘪𝘫𝘰, 𝘴𝘦 𝘪𝘻𝘳𝘢𝘻𝘪𝘫𝘰, 𝘱𝘰𝘷𝘦ž𝘦𝘫𝘰, 𝘶𝘴𝘵𝘷𝘢𝘳𝘫𝘢𝘫𝘰, ...

Več informacij: