Dogodki
Grajski vrtovi in obodi: Viskoko poletje

Tudi izven gredic naših vrtov uspevajo 𝐩𝐥𝐞𝐯𝐞𝐥𝐢 𝐢𝐧 𝐜𝐯𝐞𝐭𝐥𝐢𝐜𝐞, s katerimi si lahko vitaminsko in energijsko popestrimo vsakdanje obroke. Na kulinaričnih delavnicah, ki jih vodi 𝐌𝐞𝐭𝐚 𝐏𝐢𝐯𝐞𝐜, strokovna sodelavka v 𝐁𝐨𝐭𝐚𝐧𝐢𝐜̌𝐧𝐞𝐦 𝐯𝐫𝐭𝐮 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐳𝐞 𝐯 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐛𝐨𝐫𝐮, spoznavamo uporabne sezonske rastline.
Na petem 𝐬𝐫𝐞𝐜̌𝐚𝐧𝐣𝐮, ki po vrtnarskem koledarju Karla Foersterja, slavnega nemškega vrtnarja, sodi v visoko 𝐩𝐨𝐥𝐞𝐭𝐣𝐞, se bomo posladkali s čokoladnim pudingom s chia semeni in meto. Pripravili bomo tudi osvežilne napitke iz octovca, rakitovca, limonine verbene, melise in lipe.