Dogodki
Grajski vrtovi in obodi

Tudi izven gredic naših vrtov uspevajo 𝐩𝐥𝐞𝐯𝐞𝐥𝐢 𝐢𝐧 𝐜𝐯𝐞𝐭𝐥𝐢𝐜𝐞, s katerimi si lahko vitaminsko in energijsko popestrimo vsakdanje obroke. Na kulinaričnih delavnicah, ki jih vodi 𝐌𝐞𝐭𝐚 𝐏𝐢𝐯𝐞𝐜, strokovna sodelavka v 𝐁𝐨𝐭𝐚𝐧𝐢𝐜̌𝐧𝐞𝐦 𝐯𝐫𝐭𝐮 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐳𝐞 𝐯 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐛𝐨𝐫𝐮, spoznavamo uporabne sezonske rastline.
Na četrtem 𝐬𝐫𝐞𝐜̌𝐚𝐧𝐣𝐮, ki po vrtnarskem koledarju Karla Foersterja, slavnega nemškega vrtnarja, sodi v 𝐩𝐨𝐥𝐞𝐭𝐣𝐞, bomo pripravili kumarično juho z jogurtom in nadevane cvetove maslenic z rikoto. Za konec se bomo posladkali z drobnim pecivom iz čičerike, amaranta in prosa.
Predhodne prijave na: 𝐦𝐮𝐬𝐞𝐮𝐦@𝐦𝐮𝐬𝐞𝐮𝐦-𝐦𝐛.𝐬𝐢 ali 𝟎𝟐 𝟐𝟐𝟖 𝟑𝟓 𝟓𝟏, omejeno število udeležencev.