Po končani nogometni karieri se je Marko Pokleka leta 2008 preusmeril v osebno trenerstvo. Skupaj z ženo Marušo sta prevzela in prenovila nekdanji teniški center nad Tremi ribniki. Njegov cilj je bil dvigniti ugled objekta, ki zdaj ponuja dve nogometni igrišči in prostore za kondicijske priprave ter osebne treninge.

Eden najhitreje rastočih športov na svetu

Padel je šport, ki združuje akcijo, zabavo in druženje. Je odlična izbira za igralce vseh starosti in spretnosti, saj je hiter in enostaven za osvojitev. Večina igralcev osvoji osnove že v prve pol ure igre, tako da lahko uživajo v njej. Padel ni tako prevladujoč glede moči, tehnike in servisa kot tenis, zato je idealna igra za moške, ženske in mlade, ki tekmujejo skupaj. Pomembna spretnost je taktika igre, saj se točke večinoma dobijo s strategijo in ne le s čisto močjo.

[[image_1_article_65339]]

Padel je mešanica med tenisom in squashem. Običajno se igra v dvojicah na zaprtem igrišču, obdanim z zidovi iz stekla in kovinske mreže. Igrišče je tretjina velikosti teniškega igrišča. Žoga se lahko odbije od katerih koli zidov, vendar lahko, preden se vrne, udari v tla le enkrat. Točke se dosežejo, ko se žoga dvakrat odbije v polju nasprotnika.

Ker je igra hitra in enostavna za učenje, jo to naredi zabavno in zasvajajočo. Z uporabo kratkega, luknjastega, brezstrunskega loparja z elastično površino in teniško žogo, se servis izvaja pod roko. Streli se izvajajo bodisi pred ali po tem, ko se žoga odbije od okoliških sten, kar dodaja edinstveno dimenzijo športu v primerjavi s klasičnim tenisom.

[[image_3_article_65339]]

Tudi točkovanje in pravila so zelo podobna tenisu. Največja razlika je, da je servis v padlu pod roko in da se žoge lahko igrajo ob stenah na podoben način kot pri squashu. Pravila omogočajo uporabo zadnjih in stranskih sten, kar vodi v daljše izmenjave kot pri običajni teniški tekmi. Točke se večinoma dobijo s strategijo namesto s silo in močjo.

MB Padel

Športni center MP ZONE vsebuje prvo pokrito igrišče padla v Sloveniji, dve zunanji padel igrišči, nogometno igriče in prostor, ki je namenjen osebnim treningom pod vodstvom Marka Pokleke. "20. aprila je potekal pri nas padel turnir pod okriljem Padel zveze Slovenije. Turnir je bil B kategorije, kar pomeni, da se ga niso smeli udeležiti tekmovalci, ki so uvrščeni na prvih deset mest državnega prvenstva v padlu. Vreme nam je bilo naklonjeno, spremljali smo dobro igro in zmaga je pripadala Mariborčanoma Mariu Kuljevanu in Gašperju Bezjaku," je za naš spletni medij Maribor24 povedal Pokleka.

Več o padel tenisu lahko izveste na spletni strani MBpadel ali na tej povezavi.

"24. in 25. 8. 2024 pa bo pri nas potekal turnir A kategorije, kar pomeni, da bomo lahko videli "na terenu" najboljše igralce padla v Sloveniji," je delila. Podjetje je sklenilo sodelovanje z blagovno znamko NOX, ki jo uporablja Agustin Tapia, argentinski profesionalni igralec padla. Trenutno je na prvem mestu lestvice World Padel Tour in na šestem mestu lestvice FIP. Ena izmed zunanjih igrišč bo tudi poimenovana po blagovni znamki NOX.

[[image_2_article_65339]]

Pod okriljem Marka Pokleke pa bo v Športnem centru MP ZONE od 1. 7. do 5. 7. 2024  potekal že deveti športno-nogometni kamp Zids Zone, ki bo vseboval vse od treningov do izletov. "Lepo je pri nas, zato vabljeni," vabijo Športni center MP ZONE.