Luka Dončić je v intervjuju za ameriško revijo Esquire delil nekaj zanimivih misli. Med drugim je spregovoril o svojih prihodnjih načrtih po koncu športne kariere. Čeprav je še mlad, saj šteje komaj 25 let, je že jasno, da ima Ljubljančan določene cilje za čas po košarki.

Brezdelje ne pride v poštev

Ker mu verjetno ne bo treba skrbeti za svoje finančno stanje po koncu kariere, saj bo zagotovo med najbogatejšimi Slovenci, ne bo potreben nobenega dodatnega dela za preživetje. Kljub temu pa se ne namerava prepuščati brezdelju. Kot je razkril Luka Dončić za omenjeno revijo, se bo po koncu kariere več kot očitno ukvarjal s kmetijstvom.

"Ko se bom upokojil, bom kupil kmetijo!" je povedal za revijo Esquire. Med drugim je razkril tudi, da ga življenje v ZDA, še posebej v Teksasu, kjer trenutno igra za Dallas Mavericks, po koncu kariere ne zanima. Dončić je izpostavil, da bo kmetijo kupil v Sloveniji. Medtem se že spoznava s poljedelstvom in živinorejo na kmetiji svojega prijatelja. Pravi pa, da "sam ne bi kmetoval, bi pa bil zraven."