Kot smo že poročali, je na sobotnem derbi v Ljudskem vrtu, med NK Maribor in Olimpijo posebnega gosta. Med več kot 10.000 gledalci je bil tudi Acun Ilicali, za katerega pod Kalvarijo menijo, da je ustrezen strateški partner za NK Maribor.

Turški milijonar si je skupaj z najtesnejšimi sodelavci v svoji ekipi ogledal tekmo, storjen pa je bil tudi naslednji korak k sklenitvi dogovora s podpisom Pisma o nameri. Po izraženem vzajemnem velikem interesu za skupno sodelovanje je zdaj v teku naslednja faza, z usklajevanjem skupne strategije delovanja in s konkretizacijo zadev.

Iz NK Maribor so danes sporočili: “Dosedanja prizadevanja smo nadgradili s podpisom Pisma o nameri, ki opredeljuje skupne cilje bodočega sodelovanja. Določene so vse pomembne točke, podpisan dokument pa pomeni podlago za sestavo pogodbenih razmerij med obema partnerjema. Ob tej priložnosti velja izpostaviti, da vstopamo v strateško partnerstvo."

Zagotavljanje finančne stabilnosti

"Gre za skupen projekt, ki bo zagotovil dolgoročno finančno stabilnost in uresničil visoko zastavljene tekmovalne cilje ter tudi infrastrukturni razvoj, kateri bo koristil tako članski ekipi kot tudi mlajšim selekcijam vseh starostnih skupin,” je pojasnil Drago Cotar, predsednik NK Maribor.

[[image_1_article_66164]]

Oba partnerja v luči skupnega sodelovanja izpostavljata uresničevanje visoko zastavljenih tekmovalnih ciljev, ki bodo nadgradili vse pretekle uspehe najtrofejnejšega slovenskega nogometnega kluba. Gre za potencial, o katerem se je osebno prepričal tudi Acun Ilicali, ki je v sporočilu za javnsot povedal: “Takoj ko sem vstopil na stadion Ljudski vrt, sem bil zelo impresioniran nad neverjetnim ozračjem, neskončno podporo in navdušenjem navijačev nad svojo ekipo. Veselim sem, da začenjam svojo pot s tako dobro vodenim klubom in navijači, ki izkazujejo svojo podporo od začetka do konca tekme. To je bila moja prva tekma Maribora, ki sem jo spremljal v živo v Ljudskem vrtu in zmaga na tako pomembnem derbiju je samo še povečala moje navdušenje ter veselje.”