VOLITVE

Zelena energija

Ali znate učinkovito upravljati z energijo? Poznate majhne trike, ki lahko spremenijo znesek na vaši mesečni položnici? Rešite kviz in preverite!

Uredništvo2 meseca

Vse več otrok skupaj ostalimi družinskimi člani je zaradi posledic podnebnih sprememb na nekaterih območjih prisiljenih svoje življenje pustiti za seboj ter migrirati v tujino.

Uredništvo2 meseca

Tako, da je v poletnih mesecih uvedla posebno ugodno karto javnega prevoza, podrla vse rekorde v obiskanosti in osvojila pomembno okoljsko zmago.

Uredništvo2 meseca

Eles in SODO (Sistemski operater distribucijskega omrežja) sta pripravila pregled, kje je možna priključitev večjih polj sončnih elektrarn.

Uredništvo2 meseca

Znatne količine električne energije po izjemno nizki ceni zmore proizvajati tudi tehnološka inovacija Waveline Magnet, ki za zeleno energijo izkorišča moč morskih valov.

Uredništvo2 meseca

Zaenkrat še nič, a raziskovalci so iznašli poseben material, ki bi lahko po recikliranju vetrnih turbin dobil drugo življenje. Med drugim tudi v obliki gumijastega medvedka …

Uredništvo3 meseci

V francoskem pristanišču bo kmalu postavljen prvi valobran, ki bo lahko moč udarjajočih valov pretvoril v električno energijo.

Uredništvo3 meseci

Z inovativnimi pečmi in novim pristopom do smetišč lahko ubijemo dve muhi na en mah – rešimo se lahko preobilice odpadkov ter hkrati proizvedemo več nekoliko čistejše energije.

Uredništvo3 meseci

Vse pogosteje smo priča ekstremnim vremenskim pojavom, ki še posebej hudo prizadenejo mesta ob morju. Evropska obalna mesta se z novimi izzivi kosajo čisto po svoje …

Uredništvo3 meseci

Vse višje temperature niso neugodne le za naše počutje, ampak korenito spreminjajo svet okrog nas. Evropi tako grozijo vse hujše suše, ki nekatere dele preobražajo v puščave.

Uredništvo3 meseci

Poleti toplo morje sicer dobro dene, a za morska bitja so visoke temperature, ki vztrajajo, smrtna obsodba. Zadnje čase smo tako priča masovnim pomorom …

Uredništvo3 meseci