DOGODKI

Zelena energija

Siloviti gozdni požari, ki te dni divjajo po številnih delih sveta, ne ostajajo neopaženi niti v vesolju, kjer njihove fotografije zajema satelit Sentinel 2.

Uredništvo2 meseca

Julij 2023 je žal postal najbolj vroč mesec v zgodovini merjenja, kar je generalni sekretar Združenih narodov pospremil s precej zloveščimi besedami …

Uredništvo2 meseca

Letos svetovni dan okoljskega dolga obeležujemo na današnji dan, 2. avgusta, ki ponazarja, da smo kot človeštvo presegli kapaciteto naravnih virov, ki jih lahko Zemlja v tem letu obnovi.

Uredništvo2 meseca

Medtem ko je Energija za veter umaknila vlogo za gradbeno dovoljenje za 56 vetrnic, Dravske elektrarne Maribor vztrajajo pri zelenem prehodu.

Damjan Veršič2 meseca

Kdo bi si mislil, da lahko podnebne spremembe vplivajo tudi na zavarovalniško industrijo, a dogaja se prav to. S katerimi izzivi se torej soočajo zavarovalnice?

Uredništvo2 meseca

Naraščanje priljubljenosti vozil brez izpustov je občutno prispevalo k zmanjševanju emisij ogljikovega dioksida, ki ga sicer v ozračje prispevajo osebna vozila.

Uredništvo2 meseca

Da so lahko okolju prijazne rešitve, ki izboljšujejo našo kakovost bivanja, hkrati cenovno ugodne in preproste že 15 let, dokazuje podjetje Prosigma plus s sedežem v Mariboru.

Oglasno Sporočilo2 meseca

Da, res je, na številnih od njih plastični zamaški po odprtju ostanejo pritrjeni na rob embalaže, kar je v skladu z novo evropsko direktivo.

Uredništvo2 meseca

Najbrž res – v Španiji je nedavno temperatura površja presegle 60 °C, temperatura zraka pa 43 °C, temperaturni rekordi pa se vrstijo tudi drugod …

Uredništvo3 meseci

Združeni narodi so nedavno sprejeli Sporazum o svetovnih morjih za ohranjanje biološke raznovrstnosti, katerim bosta bolje zaščiteni kar dve tretjini svetovnih oceanov.

Uredništvo3 meseci

Svetovna meteorološka organizacija opozarja, da se Evropa segreva dvakrat hitreje kot ostali kontinenti.

Uredništvo3 meseci