DOGODKI

Volitve 2022

Znani bodo jutri po dvanajsti uri.

Uredništvo2 meseca

Za financiranje političnih strank je namreč namenjenih toliko milijonov evrov iz državnega proračuna.

Uredništvo2 meseca

Prvak stranke je moral predvolilni obisk Maribora zaradi zdravstvenih težav odpovedati, oglasil se bo ob prvi priložnosti.

Helena Kosi Odlak2 meseca

Na enem volišču so morali prekiniti štetje glasov, saj se je iz glasovnice vsul neznan bel prah.

Uredništvo2 meseca

Največ glasov so volivci namenili kandidatom Gibanja Svoboda, na drugem mestu je z manjšo razliko kot na državni ravni SDS.

Uredništvo2 meseca

V volilnem štabu SD so rezultate volitev v DZ pričakali v sproščenem vzdušju. Članom stranke sta se v štabu pridružila tudi evropski poslanec Milan Brglez in generalni sekretar stranke Dejan Levanič.

Uredništvo2 meseca

Volilna udeležba na nedeljskih parlamentarnih volitvah je bila 69,71 odstotka, kar je največ po letu 2000. Udeležba sicer še ni dokončna, saj bo k izidu treba prišteti še glasove po pošti iz Slovenije in tujine.

Uredništvo2 meseca

Med 88 novoizvoljenimi poslanci bo po delnih neuradnih izidih nov sklic državnega zbora sestavljalo 28 poslancev aktualne sestave DZ, pet ministrov in dva župana.

Uredništvo2 meseca

Dan po državnozborskih volitvah, na katerih je slavilo Gibanje Svoboda, bodo v strankah najverjetneje premlevali svoje volilne rezultate.

Uredništvo2 meseca

Vzdušje v štabu Gibanja Svoboda je bilo zelo pozitivno, volilni izid nad pričakovanji, hkrati pa se vrstijo visoka pričakovanja.

Uredništvo2 meseca

Državna volilna komisija je preštela veliko večino glasov, ki so jih oddali državljani na letošnjih volitvah v državni zbor. 

Uredništvo2 meseca