V Fištravčevem taboru so se odzvali na nekatere aktualne dogodke in izjave drugih županskih kandidatov.

V Listi župana Andreja Fištravca so se danes odzvali na aktualne dogodke, predvsem na zvišanje povprečnine, ki bo prihodnje leto znašala dobrih 573 evrov na prebivalca, s čimer bo Mestna občina Maribor dobila priliv v višini okoli dobrega milijona evrov. “To je dobra novica za Maribor in za vse občine. Za Maribor to pomeni nekaj manj kot dodatna dva milijona evrov, oziroma zaradi novega izračuna nekje milijon evrov. V prihodnjem mandatu bo bistveno lažje vladati kot v dosedanjem, ko smo več ali manj zgolj pospravljali za predhodniki in sanirali zadeve, tako da se veselimo dela v naslednjem mandatu mestnega sveta,” je ob tem povedal podžupan Saša Pelko.

Ob tem se je Pelko odzval tudi na besede Franca Kanglerja, ki je izjavil, da se na Kitajsko več ne bo hodilo, ko bo od župan. “V teh izjavah je toliko bizarnosti, toliko škodljivih stvari, humorja, da se je potrebno odzvati. Obstaja namreč vtis, kot da se v tem mandatu ni hodilo v Bruselj oziroma kot da nismo izkoristili možnosti, ki jih nudi EU Mariboru, kar ne drži,” je dejal Pelko. V tem času se je namreč po njegovih besedah v mestu marsikaj spremenilo in Maribor naj bi bil tako tisti, ki svetu predstavlja dobre prakse.

Pomembna je psihična stabilnost kandidata

Člani Liste župana Andreja Fištravca so ob te izpostavili še aktivnost posameznih list za mestni svet. “Smo edina lista, ki se je aktivno vključila v kampanjo. Naš župan je zelo stabilen, prav tako ekipa. Stabilnost je pomembna, ker nekdo, ki kandidira za najvišjo funkcijo na lokalnem nivoju, po 14 dneh kampanje ne more biti utrujen. Psihična stabilnost kandidata je zelo pomembna,” je ob tem dodal Boštjan Zagorac, ki se je obregnil ob neodzivnost oziroma neudeležbo posameznih županskih kandidatov na soočenjih ter po njegovem mnenju “psihično nestabilnost” Saše Arsenoviča, županskega kandidata iz vrst SMC.