Od danes je uspešen podjetnik tudi uradno kandidat za župana Maribora.

Saša Arsenovič je danes predstavil zakaj je on pravi kandidat za župana Mestne občine Maribor: “Hvala Inciativi za Maribor, da vam je uspelo me prepričati, saj vedno bolj čutim, da je to prava pot za nas vse, ki tukaj živimo. Sem zelo nestrankarski in moja vizija kako upravljati z mestom je predvsem menedžerska. Moja želja je, ker veste s čim se ukvarjam, da bi servis tega mesta z vsemi zaposlenimi, ki delajo na mestni upravi in v javnih zavodih deloval tako, da bi nam bil v ponos in korist.” Kot je še povedal mu je politični vzornik Zoran Janković, saj le-ta mesto vodi na menedžerski način.

Ima jasno strategijo

“Zagotavljam tudi transparentnost in poštenost. Vem, da marsikomu to ne bo všeč. Na ljudeh in na jasni strategiji, ki jo že izdelujemo, bomo gradili. Šli bomo z jasnimi koraki naprej, da se bomo čez štiri leta lahko ponosno ozrli na drugo največje slovensko mesto, kar si neformalna prestolnica Štajerske regije zasluži,” je še dodal uspešen poslovnež.

“V tekmo se podajam prav z vsemi kandidati, teh je že 15. Volivci pa bodo odločili kdo bo v drugem krogu. Pogajamo se in računamo na podporo več strank, nismo šli v zbiranje podpisov. Saj mislim, da sem v zadnjih 15 letih že dovolj naredil. Delamo na več ekipah, ena za listo, ne glede na kateri platformi bo, bo to moja ekipa, ki ne bo strankarska,” še pojasnjuje Arsenovič.

Svojo kandidaturo je najavil na Starem mostu, Arsenovič izbor mesta pojasnjuje tako: “Kot simbol povezovanja levega in desnega brega ter leve in desne roke, ker samo desna in leva roka lahko dobro zaploskata in jaz želim, da si Mariborčani ploskamo sami sebi.”

Podpirajo ga znani Mariborčani

“Danes smo se zbrali, da bi predstavili novega nestrankarskega županskega kandidata gospoda Sašo Arsenoviča,” je novinarjem v uvodnem nagovoru povedal Andrej Brvar, pesnik, urednik in Prešernov nagrajenec, ter dodal: “Maribor je v zadnjih letih konstantno padal v svojem razvoju. nekaterim Mariborčanom tak razvoj ni bil po godu, pravzaprav nas je spravljal v grozo.” Tako so posamezni Mariborčani začeli razmišljati o rešitvi, ki jo zdaj vidijo v Saši Arsenoviču.

Arsenovič je najprej pod mostom podal izjavo, potem pa se je s podporniki sprehodil po mestu: “Da vidimo, kaj vse bo treba narediti za lepši in boljši Maribor.” Znani mariborski podjetnik je tako tudi uradno najavil kandidaturo za župana Maribora.