Glede na epidemiološke razmere na Hrvaškem so se pristojni odločili, da letos verjetno ne bodo izdali odobritev za festivale in zabave v sicer priljubljenem letovišču za mlade.

Danes je štab Civilne zaščite mesta Novalja izvedel sejo prek videokonference. Razpravljali so o trenutnih razmerah na območju Mestne občine Novalja glede pandemije virusa covid-19 s poudarkom na dogodkih, ki naj bi se odvijali v nočnih klubih na plaži Zrće, pišejo na spletni strani občine Novalja.

Občina ne bo izdala soglasja

Do danes na območju plaže Zrče v dogovoru z lastniki klubov in festivalov zaenkrat še ni bil organiziran noben festival in kot kaže, bo tako tudi ostalo do nadaljnjega. Novalja namreč ne bo izdala soglasja za izvedbo glasbenih prireditev na plaži.

Sklenili so tudi, da do nadaljnjega ne bo več koncertov, praznovanj in zabav na prostem, kjer je pričakovati večje število obiskovalcev.

V zadnjih dneh na Hrvaškem opažajo porast okužb prav v nočnih klubih, zato bo letošnja turistična sezona na omenjenem območju potekala veliko bolj mirno kot doslej. Predlagali so, da podoben sklep sprejmejo tudi v Občini Kolan, v kateri je Noah Club in drugi manjši klubi.

Sklenili so tudi, da do nadaljnjega ne bo več koncertov, praznovanj in zabav na prostem, kjer je pričakovati večje število obiskovalcev. Na območju Mestne občine Novalja so sicer zamere normalne, okuženih s koronavirusom pa po poročanju spletne strani mesta Novalja, ni.