Turistična panoga po celem svetu že beleži hude izgube. Na spletnem portalu Forbes so tako pripravili seznam sedmih držav, ki bi po njihovem lahko bile nove obetavne turistične destinacije. Med njimi je tudi Slovenija.

Svetovna turistična panoga bo zaradi pandemije utrpela hude izgube, vendar pa se kljub temu nekatere države po celem svetu pripravljajo na razcvet mednarodnih obiskovalcev. Za nekatere države bi to bila lahko prva priložnost, da se uveljavijo kot vodilna sila za turizem. Na seznamu sedmih držav, ki ga je pripravil spletni portal Forbes, je tudi Slovenija. Na seznamu so še Etiopija, Iran, Mjanmar, Gruzija, Filipini in Tunizija. Zapisali so, da so države na seznamu bile do zdaj podcenjene, imajo pa vse potrebno za razcvet.

»Sosede Slovenije – Italija, Hrvaška in Avstrija – vsako leto privabijo veliko turistov, medtem ko ta majhni gorski narod ostaja eden izmed najbolj podcenjenih draguljev v regiji,« so zapisali na portalu. V članku so omenili tudi slovensko prestolnico, ki je po njihovem glavno kulturno središče Slovenije. Priporočajo tudi izlet na sever do Julijskih Alp in Triglavskega narodnega parka ter obisk Bleda.