V soboto, 18. 7. 2020, bo potekal Dan odprtih vrat vinarjev Jakoba 2020. Obiskovalci bodo lahko degustirali vrhunska vina desetih vinogradnikov ob vinskih cestah v Jakobskem dolu.

Ob vinskih cestah v Jakobskem dolu, bo v soboto 18. 7. 2020, potekal Dan odprtih vrat vinarjev Jakoba 2020. Dogodki se bodo odvijali na prostem, na desetih kmetijah ob vinski cesti, s pričetkom ob 13. in z zaključkom ob 19. uri. Dogodek prireja Turistično vinogradniško društvo Jakob.

Sodelovalo bo 10 vinarjev

Sodelovalo bo 10 lokalnih vinarjev; Vina Senekovič, Kmetija Vajngerl Hameršak, Vinogradništvo Mulec, Vina Bračko, Vinogradništvo Ornik, Vina Matečko, Vina Kraner Plateis, Vinogradništvo Šlebinger, Vina Kauran in Gostilna in vinoteka Žmavc.

Pri vseh ponudnikih boste lahko kupili kozarec, s katerim boste degustirali vina pri vseh sodelujočih vinarjih, njegova cena pa bo znašala 15 evrov.

Pri vseh ponudnikih boste lahko kupili kozarec, s katerim boste degustirali vina pri vseh sodelujočih vinarjih, njegova cena pa bo znašala 15 evrov. Vinarji bodo namreč za obiskovalce ponujali kakovostna vina, ki jih pridelujejo pod lastno znamko.

Pridelajo največ vina na prebivalca

Vinarji na področju krajevne skupnosti Jakobski dol pridelajo največ vina na prebivalca. Velik plus, ki doprinese h kakovosti njihovih vin, pa so tudi odlične vinogradniške lege.

Vinarji na področju krajevne skupnosti Jakobski dol pridelajo največ vina na prebivalca. Velik plus, ki doprinese h kakovosti njihovih vin, pa so tudi odlične vinogradniške lege. 

Martina Kraner Puntnar nam je povedala, da letos večjih novosti pri izvedbi samega dogodka ne bo. V planu so sicer imeli koncerte in številne druge spremljevalne prireditve, ki pa so, zaradi aktualnih razmer, odpadle. Sogovornica je še povedala, da na dogodku pričakujejo dober odziv, gre namreč za edino prireditev v občini, ki v tem času ni bila odpovedana.

Več informacij o dogodku najdete na facebook strani Turistično vinogradniškega društva Jakob ali na spletni strani Visit Maribor.si.

Organizatorji tudi prosijo, da se na dogodku držite preventivnih ukrepov; potrebno je vzdrževati razdaljo 1,5 m od ostalih udeležencev, redno si je potrebno razkuževati roke, ob uporabi zaprtih prostorov pa je obvezno nositi tudi masko.