Največja sprememba je podaljšanje obratovalnega časa na najbolj frekventnih parkiriščih, kjer bo po novem parkiranje plačljivo vse dni v tednu od 6. do 19. ure.

Vir: MOK

Zaradi zaostritve parkirnih razmer je koprska občina z današnjim dnem na določenih parkiriščih uvedla spremenjen parkirni režim, ki bo predvidoma veljal do zaključka poletne sezone. Največja sprememba je podaljšanje obratovalnega časa na najbolj frekventnih parkiriščih, kjer bo po novem parkiranje plačljivo vse dni v tednu od 6. do 19. ure.

Z začetkom kopalne sezone in povečanim obiskom še zlasti ob koncih tedna so se zaostrile tudi parkirne razmere v mestu. V želji, da bi občanom ter drugim uporabnikom še naprej omogočali parkiranje na površinah, ki so temu namenjene, z današnjim dnem začenja veljati spremenjen prometni režim, so zapisali na Mestni občini Koper.

Podaljšuje se obratovalni čas nekaterih parkirišč

Podaljšanje obratovalnega časa bo veljalo za parkirišča Trg Brolo, Vergerijev trg, ob Olimpijskem bazenu Koper, Zeleni park, Severna obvoznica 3 in 4, Za barko, Rotunda, Ankaranska cesta in Ukmarjev trg.

Cene parkiranja sicer ostajajo nespremenjene. Na Trgu Brolo in Vergerijevem trgu je za vsako uro parkiranja treba odšteti en evro, na preostalih parkiriščih pa je cena prve ure 0,5 evra, vsake naslednje pa en evro.

Na parkirišču Severna obvoznica 3 in 4, Za barko, Rotunda, Ankaranska cesta je poleg tega še naprej možno parkirati s splošnim abonmajem (20 evrov na mesec oziroma 15 evrov na mesec ob sklenitvi celoletne pogodbe), medtem ko na parkirišču ob Olimpijskem bazenu Koper od danes to ne bo več mogoče. Ukrep je občina sprejela v želji obiskovalcem bazena in uporabnikom storitev v neposredni bližini omogočiti kratkotrajno parkiranje in lažji dostop do omenjenih storitev.

Cene parkiranja sicer ostajajo nespremenjene. Na Trgu Brolo in Vergerijevem trgu je za vsako uro parkiranja treba odšteti en evro, na preostalih parkiriščih pa je cena prve ure 0,5 evra, vsake naslednje pa en evro.

Obratovalni čas se podaljšuje tudi na parkiriščih Ob mandraču in Nova ulica (za Slavnikom), kjer bo po novem za parkiranje treba plačati vse dni v tednu, od ponedeljka do nedelje, med 6. in 17. uro. Prva ura parkiranja ostaja brezplačna, za vsako naslednjo je treba odšteti en evro.

Za tržnico ves čas plačljiv

Prilagojen režim parkiranja bo veljal tudi na vseh treh parkiriščih za tržnico, ki bodo plačljiva 24 ur na dan, vse dni v tednu. Na gramoznem delu parkirišča in asfaltiranem delu izven zapornic bo prva ura parkiranja 0,5 evra, vsaka naslednja pa en evro, na obeh parkiriščih bo še naprej mogoče parkirati s splošnim abonmajem. Nespremenjen ostaja tudi režim na parkirišču za tržnico znotraj zapornic, kjer je prva ura parkiranja brezplačna, vsaka naslednja pa en evro.

Z današnjim dnem so poenotili tudi režim na parkirišču Ob stadionu 1 in 2 in Ob atletskem stadionu 1 in 2. Parkiranje bo še naprej plačljivo le ob delavnikih, med 6. in 15. uro, za prvo uro bo treba odšteti 0,5 evra, za vsako naslednjo pa en evro, parkirati bo možno tudi s splošnim abonmajem. Spreminja se tudi cena celodnevnega parkiranja na parkirišču za avtodome na Kolodvorski, za katerega bo po novem treba odšteti 20 evrov namesto dosedanjih 10 evrov.

STA