Muca Minka je v Zavetišče za živali prišla februarja. Njeni oskrbniki povejo, da je bila zagotovo lastniška muca, ki so jo zavrgli, kajti vajena je notranjega bivanja.

Plaha samotarka

Minki je prihod v Zavetišče in bivanje z mnogimi mucami sprva predstavljal velik stres, pa tudi sedaj po nekaj mesecih se raje drži bolj zase. “Minka je bila namreč zagotovo nekoč lastniška notranja muca, ki so zavrgli. Zato je bilo njeno žalovanje še toliko večje. Da se je v zavetišču začela dobro počutiti in nas sprejemati, smo vložili veliko truda,” pojasnjujejo Minkini skrbniki.

Minka je bolj “polne postave” in čeprav se prave dame ne sprašuje po teži, so nam oskrbniki zaupali, da tehta dobrih sedem kilogramov, kar je za gospodično njene rasti malce preveč. Minka tudi ni divjak, je bolj umirjene sorte, zato je zanjo priporočljiva kvalitetna dietna hrana. Kot se za notranjo gospodično spodobi, je tudi nekoliko izbirčna in ne mara mokre hrane, bo pa zato toliko bolj vesela slastnih briketkov.

Naročje si bo takoj prisvojila

Iz plahe in žalostne zavržene kepice se je Minka v teh nekaj mesecih prelevila v spodobno damo, ki pa še zmeraj ni najbolj navdušena nad živalsko družbo. Je pa zato toliko bolj vesela čohljanja in ceni toplo naročje prijaznega človeka. Za Minko bi bil najprimernejši umirjen novi dom brez drugih domačih živali in z lastniki, ki jo bodo cartali po mili volji.

Muca Minka

Veliko povpraševanje po mladičkih

Trenutno je obdobje kotitev in v zavetiščih beležijo porast številnih malih mačjih kepic. Veliko bodočih lastnikov si raje omisli mačjega mladička, kar ima svoje prednosti, kajti muc ob vas odrašča, velikokrat pa se novi lastniki ne zavedajo, da bojo s sprejemom mačjega mladička priča mnogim vragolijam, ki morda niti ne bodo preveč ljubke. Če vas torej ne mikajo “nesreče” prevrnjeni lončki sobnih rastlin, sledovi mačjih krempeljcev po kavču in zavesah ter nenazadnje spremljanje mačjega okrevanja po obvezni kastraciji ali sterilizaciji, velja razmisliti o odrasli muci, ki že ima izoblikovan karakter, v Minkinem primeru prav prijetnega in ljubkega.

Če vas je Minka očarala, jo lahko obiščete lahko v Zavetišču za živali Maribor v času uradnih ur. Za informacije o njej in njenih sostanovalcih pokličite na telefonsko številko 02/480-16-60 od pon. do pet. v času uradnih ur (8.00 – 12.00), lahko pa pošljete sporočilo na [email protected].

Nekatere muce se v naši “mačji sobi” z ostalimi mucami sicer dobro počutijo, Minka pa si res želi umirjen dom pri nekom, ki bi ji posvetil veliko časa, zato si želimo, da tudi ona, kljub temu, da je odrasla, najde čimprej svoj dom,” o okrogli beli kepici še povedo njeni oskrbniki.

Trenutno v Zavetišču za živali Maribor biva 9 muc in 22 psov.

Pokrovitelj vsebine je Zavarovalnica Sava.