Mariborsko zavetišče za živali je trenutno dom številnim mačkam, ki si želijo ljubečega in varnega doma. Tokrat vam v rubriki “Tačke iščejo dom” predstavljamo ker dve čudoviti muci, ki čakata na svojo priložnost.

Šestmesečna Tisa deluje plašno, a se pri cartanju hitro sprosti

Tisa je stara le okoli šest mesecev. Rahlo je boječa in nezaupljiva do ljudi, vendar se ob dotiku nežno sprosti in zaprede. Naravnost obožuje družbo ostalih muc, v njih išče oporo in varnost.

[[image_1_article_63599]]

"Potrebuje dom, kjer bodo skrbniki z njo potrpežljivi in ji dali toliko časa, kot ga bo pač potrebovala, da se v novem okolju sprosti in zraste v samozavestno mucko," pojasnijo v mariborskem zavetišču.

Bo Lila končno našla dom, kjer se bo lahko sprostila?

Lila je v mariborskem zavetišču že od septembra 2023. "Ker je bolj plašne narave in najraje lenari na kakšnem praskalniku, jo redko kdo opazi," pojasnijo njeni skrbniki in dodajo, da čaka na nekoga, ki bo sprejel, da ima petletna muca za sabo preteklost, ki nam je neznana in verjetno ni najlepša.

[[image_2_article_63599]]

Lila čaka na nekoga, ki bo z njo potrpežljiv in ji nudil veliko ljubezni, časa ter odgovoren dom. Zasluži si lasnika, ki bo sprejel njeno zgodbo in ji ponudil varnost in stabilnost, da se lahko končno sprosti.

Tisa in Lila sta sterilizirani, čipirani, cepljeni proti kužnim boleznim, razparaziteni in FIV/FeLV negativni.

Ste vi tisti, ki bo lahko Tisi ali Lili nudil topel dom in ljubezen, ki si jo zaslužita? Za informacije in obisk pokličite na telefonsko številko 02/480-16-60 od ponedeljka do petka v času uradnih ur (8.00 – 12.00), lahko pa pošljete sporočilo na [email protected].

Pokrovitelj vsebine je Zavarovalnica Sava.