Gaja je približno 4 leta stara nemška ovčarka. Zavetišče prejema klice ljudi, ki se zanimajo za posvojitev nemških ovčarjev, vendar jih veliko išče mladičke, zato Gaja že od decembra 2021 čaka na nekoga, kateremu njena ocenjena starost, ne bi bila ovira.

Razigrana navihanka

Gaja ni le osupljiva lepotica, temveč jo odlikuje tudi poskočnost in razigranost. Je izredno učljiva in prijazna do ljudi, vsakega se namreč zelo razveseli.

Ne mara drugih psov, zato ji iščemo dom brez drugih domačih živali,” njeno edino pomanjkljivost opišejo oskrbniki v zavetišču. “Veliko ljudi je zmotnega prepričanja, da se odraslih psov več ne da naučiti poslušnosti in ukazov, vendar tako mi, kot tudi naši prostovoljci in sprehajalci, veliko delamo na poslušnosti psov, še posebej takšnih, z več energije. Tudi Gaja je bila ob sprejemu psička, ki ni bila vajena sprehodov na povodcu, pa se je nanj že lepo privadila.”

Če ste ob Gajinem milem pogledu začutili kemijo in mislite, da ji lahko ponudite fantastičen dom, vam ne bo žal. Obiščete jo lahko v Zavetišču za živali Maribor v času uradnih ur. Za informacije o njem in njegovih sostanovalcih pokličite na telefonsko številko 02/480-16-60 od pon. do pet. v času uradnih ur (8.00 – 12.00), lahko pa pošljete sporočilo na [email protected].

Seveda se bo moral novi skrbnik zavedati odgovornosti posvojitve razigrane Gaje, torej da posvaja energično ovčarko, ki potrebuje redne sprehode, igro, miselno zaposlitev, vzgojo in ko bo imela te potrebe zagotovljene, se bo tudi lažje in hitreje umirila.

Gaja je ljubiteljica raziskovanja narave, zato bo najbolj vesela, če bo imela v novem domu na voljo dvorišče, kjer bo lahko sproščeno uživala. Kljub temu pa potrebuje lastnika, ki se zaveda, da ta navihana dama rabi tudi dovolj pozornosti.

V zavetišču na svojo priložnost trenutno čaka 23 psov in 7 muc.

Pokrovitelj vsebine je Zavarovalnica Sava.