Dana je nežna psička, ki išče umirjenega lastnika. Spoznate jo lahko v Zavetišču za živali Maribor.

Obožuje igro in tekanje

Dana je srednje velika črna psička, po ocenah oskrbnikov iz Zavetišča za živali stara okrog osem let. Ta se poznajo predvsem na malce osivelem gobčku, ki pasji scrkljanki da dodaten pečat simpatičnosti.

Dana se odlično razume s kužki in je povsem nekonfliktna, muci so ji malce manj pri srcu. Obožuje sprehode na povodcu in je tudi odlično vodljiva, kot večina pasjih navihancev pa tudi Dana najraje prosto teka in se predvsem rada igra.

Nežna cartljivka je povsem nezahtevna in nima kakih vedenjskih posebnosti, povedo njeni oskrbniki. Na kožo je pisana sproščenim, umirjenim, nežnim lastnikom, ki jo bodo čohljali, to namreč najbolj obožuje.

Če želite posvojiti nežno Dano, pokličite na telefonsko številko 02/480-16-60 od ponedeljka do petka v času uradnih ur (8.00 – 12.00), lahko pa pošljete sporočilo na [email protected].

V zavetišču čakajo na priložnost

Lepotička Dana z rahlo osivelim gobčkom pa ni edina zapuščena živalca v Zavetišču za živali Maribor.

Trenutno na svojo življenjsko priložnost tam čaka 22 psov in 36 mačk. Posvojitev je velika odgovornost in dejanje, na katerega morate biti povsem pripravljeni. Živalim v teh prazničnih dneh lahko pomagate tudi drugače, denimo, da ne pokate petard ali spuščate raket, kar je v teh prazničnih časih zanje nepredstavljivo stresno.

Darila Zavoda Muri, vir: splet; Zavod Muri je za božič kosmatince Zavetišča za živali Maribor presenetil z darilci.

Lahko pa jih tudi presenetite s priboljški, sprehodom (če imate opravljen tečaj), ali drugo drobno pozornostjo, ali jim namenite del dohodnine. Zavod Muri, ki tudi skrbi za dobrobit živali, je za božič kosmatince presenetil z darilci za vsakogar.