Reksi je starejši gospodič, ki svoja leta zlahka zataji, je namreč poln energije, zdrav in pripravljen na nove podvige. Manjka mu le ščepec sreče, da ga uzrejo prave oči, čakanje v boksu mu namreč niti malo ni po volji.

Reksi je 10 letni gospodič, ki je kljub zrelim letom poln energije. Svoja leta z lahkoto skrije in je vsak dan znova v pričakovanju novih dogodivščin.

Srečen, ko se zapodi po dvorišču

Omejuje ga le čakanje v zavetišču, ki se že kar vleče. Kuža že zelo nestrpno čaka nekoga, ki bi mu ponudil dom z ograjenim dvoriščem, saj zelo slabo prenaša zaprte prostore kjer mu je normalno gibanje in svobodno tekanje onemogočeno.

Reksi je lepo vodljiv, učljiv kuža.  Čaka na pravega človeka, na nekoga, ki mu bo dal priložnost zaživeti normalno pasje življenje. V življenju doslej žal ni imel sreče. Najprej je bil zanemarjen in zapuščen s strani prvotnega “skrbnika”, sedaj pa mu nihče ne da priložnosti, da zaživi in občuti kako pa je imeti pravega skrbnika. Velikokrat se novim skrbnikom namreč porodi skrb, da jih bo kuža zapustil ravno, ko se bodo pošteno navezali nanj.

Zrela leta so za marsikoga ovira

Psi v zrelih letih, psi kot je Reksi zelo težko dobijo priložnost za odhod iz zavetišča. “Ljudje razmišljajo samo o tem, da jih bo kuža prekmalu zapustil, da se bodo navezali in jim bo potem preveč boleče, da je tak kuža preveč nepredvidljiv saj ne vedo iz kakšnih razmer prihaja, da jih je težje vzgojit in da je z mladičem vse lažje,” usodo kužkov kot je Reksi opiše Katja Ferlič iz Zavetišča za živali Maribor.

Psi v zrelih letih so prekrasna bitja, ki že imajo oblikovano osebnost in si absolutno zaslužijo priložnost, da jih spoznate, ne bo vam žal.

Odrasli psi se lahko enako dobro učijo kot mladiči če le ima skrbnik interes. Psi v zrelih letih so prekrasna bitja, ki že imajo oblikovano osebnost in si absolutno zaslužijo priložnost, da jih spoznate, ne bo vam žal.

Če želite posvojiti Reksija, pokličite na telefonsko številko 02/480-16-60 od pon. do pet. v času uradnih ur (8.00 – 12.00), lahko pa pošljete sporočilo na [email protected]

Mogoče bi morali kdaj pomisliti na to, da živali ponudijo dom, da preživi lepši preostanek življenja in ne da razmišljajo o bolečini ob izgubi.
Psa v zavetišču lahko dokaj dobro spoznate tako, da le dajte priložnost tudi kakšnemu “starčku”, ki bo neizmerno vesel novega ljubečega doma, saj že nestrpno čaka nanj.