Tačke iščejo dom

Moni je umrla lastnica, sedaj bi zares potrebovala novo priložnost

Mojca Kupčič, 14.01.24 ob 03:30

Moni zaradi bolezni čimprej potrebuje lastnika, ki se ji bo lahko posvetil. Psička je sicer razposajena, vesela in cartljiva.

Moni je umrla lastnica, sedaj bi zares potrebovala novo priložnost

Ta teden se vam v rubriki “Tačke iščejo dom” predstavlja cartljiva psička Moni, ki zaradi bolezni čim prej potrebuje nov dom.

Kljub starosti in bolezni ostaja vesela, razposajena in cartljiva

Moni je majhna, razposajena in vesela psička, ki je že marsikaj prestala. Pri svojih 12. letih je namreč morala v zavetišče zaradi smrti lastnice. Kljub temu, da se je soočila s to težko izgubo, je Moni ohranila svoj živahen duh. V mariborsko zavetišče so jo sprejeli pred nekaj meseci, a je njeno zdravstveno stanje v zavetišču začelo pešati. Ugotovili so, da ima sladkorno bolezen, zato mora doživljenjsko prejemati inzulin. Moni se je hitro navadila na terapijo in je potrpežljiva ter pridno sodeluje.

Uboga psička se tako po izgubi lastnice sedaj sooča še z zdravstvenimi težavami, zato potrebuje lastnika, ki se ji bo posvetil. "Zanjo iščemo skrbnika, ki že ima izkušnje s sladkorno boleznijo ali pa se je o njej pripravljen podučiti," povedo v mariborskem zavetišču.

Sicer pa je Moni zelo nezahtevna psička, razume se tako z drugimi psi kot tudi z mucami, zato jih bo veselo pozdravila tudi v novem domu. Kljub svoji starosti je razposajena ter se veselo sprehaja, zelo rada se tudi carta. Ima pozitiven odnos do življenja, kar se kaže v njeni pripravljenosti za nov dom, ki ga potrebuje čimprej.

Menite, da bi lahko Moni nudili ljubeč dom in se ji posvetili? Za informacije in obisk pokličite na telefonsko številko 02/480-16-60 od ponedeljka do petka v času uradnih ur (8.00 – 12.00), lahko pa pošljete sporočilo na [email protected].

Pokrovitelj vsebine je Zavarovalnica Sava.