V letu 2021 je bilo v Zavetišče za živali Maribor sprejetih 188 psov in 334 mačk. Vseh pravi lastniki še niso ugledali, tako je nov dom lani dobilo 50 zavetiških psov in kar 227 mačk.

Loki v zavetišču stanuje že skoraj štiri leta

Loki je čudovit velikan, ki pa rabi malo časa, da se navadi na nove ljudi. Ni ljubitelj otrok, zato ni primeren za družine z malimi otroci, čeprav je zelo nežnega karakterja. Po ocenah zaposlenih šteje okrog pet let, žalostna plat zgodbe pa je, da je štiri leta preživel v zavetišču. Tja so ga kot mladega navihanca sprejeli 27.2.2018.

Tam ga sicer obožujejo, ker pa je psov in mačk veliko, nihče izmed njihovih varovancev namreč ne more uživati dovolj kvalitetnega časa v človeški družbi, saj je smrčkov enostavno preveč.

Po ocenah zaposlenih šteje okrog pet let, žalostna plat zgodbe pa je, da je štiri leta preživel v zavetišču.

Neo – športni gospod srednjih let

Neo je pasji atlet, ki sicer šteje že 9 let. Njegovo starost izdaja izključno sled šarmantne sive dlake na konici gobčka, sicer je še zmeraj pravi atlet. Poleg atletske postave ga odlikuje tudi topel pogled, ki bi stopil tudi kamen.

 

Neo je prijazen, energičen kuža, in išče nekoga, ki ima izkušnje in mu bo nudil zelo aktiven življenjski slog. Potrebuje velik zunanji ograjen prostor, kjer lahko porabi vso svojo energijo, ki mu je skoraj nikoli ne zmanjka. če temu dodate še topel kotiček v stanovanju in potrpežljivo roko za čohljanje, ste idealen kandidat za očarljivega Nea.  in prostor v topli hiši.

Vsak bi imel mladička

Med posvojitelji je seveda največ interesa za majhne puhaste kepice, za mladičke, ki seveda očarajo vsakogar. Res je z njimi veliko dela in zna se zgoditi, da imajo odrasli psi za seboj že nekaj zgodovine. Verjemite pa, da je vsak nov član družine zalogaj in prav zaradi romantičnega prepričanja, da so mladički nepopisan list, mnogo njih ob slabi skrbi in pomanjkanju vzgoje, konča za rešetkami pasjega boksa v zavetišču.

Če želite posvojiti Lokija, Nea, ali katerega izmed njunih prijateljev, pokličite na telefonsko številko 02/480-16-60 od pon. do pet. v času uradnih ur (8.00 – 12.00), lahko pa pošljete sporočilo na [email protected].

Če se odločite posvojiti psa ali muco, le pokličite v zavetišče, kjer vas bodo povabili, da bodočega člana družine najprej spoznate in vam bodo dali dovolj časa, da boste ugotovili, če je med vama prava “kemija”. Le pogumno.

Trenutno število psov je 29, število mačk 29.