Tokrat predstavljamo Kobija, pravega pasjega manekena, ki obožuje naročje in sprehode.

Kobi je krasen mlad kuža, ki obožuje človeško družbo. Rad se čohlja in stiska k ljudem, z drugimi kužki pa se v zavetišču ne razume. Ker ga pasja družba močno moti, potrebuje Kobi stabilen dom, kjer si bodo novi lastniki lahko vzeli dovolj časa zanj in bo končno zaživel sanjsko pasje življenje, ki si ga kodrasti lepotec zasluži.

Ker ga pasja družba močno moti, potrebuje Kobi stabilen dom, kjer si bodo novi lastniki lahko vzeli dovolj časa zanj in bo končno zaživel sanjsko pasje življenje, ki si ga kodrasti lepotec zasluži.

Dom je dobil skoraj nemudoma, potem pa…

Kobi je v zavetišču takoj požel občudovanje, na prvi pogled namreč izgleda kot majhna puhasta ovčka. Precej ljudi se je zanimalo zanj in zlahka so ga oddali. Tam pa se je njegova sreča hitro končala. Sicer dobronamerni gospod, ki mu je Kobi ukradel srce, ni našel časa za sprehode ali družbo kužku, ki ima tako rad ljudi. Kobi je tako v novem domu sameval in predvsem čakal, da bi si kdo vzel čas zanj, se z njim poigral, mu dal miselne izzive, rad bi postal član družine.

Gospod je spoznal, da za kužka nima časa, da se je napačno odločil in Kobi se je spet znašel v zavetišču. Tukaj se ne počuti dobro, drugi psi ga precej vznemirjajo, zato v njihovi bližini veliko laja. 

Gospod je spoznal, da za kužka nima časa, da se je napačno odločil in Kobi se je spet znašel v zavetišču. Tukaj se ne počuti dobro, drugi psi ga precej vznemirjajo, zato v njihovi bližini veliko laja.

Tobi je sicer krasen in neagresiven kuža srednje velikosti. Po videzu spominja na jagenjčka. Je potrpežljiv in se odlično razume tudi z otroci, zato bi bil primeren za družine z otroci, ali pa nekoga, ki si bo zanj vsak dan vzel vsaj nekaj časa. V azilu še povedo, da ni le ljubek, ampak tudi zelo nežen in kadar v bližini ni drugih psov, bistveno manj laja.

Če vas ne moti malo pasje dlake v naročju, je Kobi odlična izbira, saj mu naročja menda ni nikoli dovolj.

Kobi bi bil zelo vesel če bi lahko živel kje na podeželju, kjer v okolici ne bi bilo veliko psov, da bi imel možnost spati v bližini človeka in da bi imel čisto svoje dvorišče kjer bi lahko tekal in se igral. Če vas ne moti malo pasje dlake v naročju, je Kobi odlična izbira, saj mu naročja menda ni nikoli dovolj. Ker je pasja “brihta”, ga bo mogoče naučiti tudi kakega trika.

Pes je družinski član, premislite pred posvojitvijo ali nakupom

Posvojitev ali nakup živali je zelo pomembna odločitev, saj ne bo vplivala samo na naša življenja, ampak tudi in predvsem na njihova. “Ljudje smo precej egoistična bitja, ki kaj hitro pozabimo na potrebe drugih in to se med drugim odraža tudi v neodgovornem skrbništvu. Tako kot otroci so živali najobčutljivejša bitja, ki so odvisna od nas in mi smo odgovorni za njih, odgovorni, da jih pravilno vzgojimo, učimo in da jih zaščitimo,” poudarja skrbnica Katja.

Tako kot otroci so živali najobčutljivejša bitja, ki so odvisna od nas in mi smo odgovorni za njih, odgovorni, da jih pravilno vzgojimo, učimo in da jih zaščitimo.

Spoznavanje živali pred posvojitvijo ima svoj namen in ta namen je da žival kar se da dobro spoznate, da imate čas dobro premislit, kaj ste pripravljeni živali nuditi, da premislite če je to res pravilna odločitev.

Če se torej odločate za novega člana družine, si vzemite čas in temeljito premislite, koliko časa lahko živali nameniti, kdo bo zanjo poskrbel, če greste brez nje na počitnice,.. Zavedajte se, da je kratek čas v novem domu in ponovna vrnitev v zavetišče strašen stres, ki si ga je težko predstavljati.

Če želite posvojiti Kobija, pokličite na telefonsko številko 02/480-16-60 od pon. do pet. v času uradnih ur (8.00 – 12.00), lahko pa pošljete sporočilo na zavetisce.mb@snaga-mb.si.

V zavetišču zato bodočim lastnikom svetujejo, naj premislijo, žival spoznajo in se šele nato odločijo, ali bodo živali lahko nudili najboljši možni dom in ne izpolnjujejo le želje otrok ali gre za impulzivno odločitev.

Dobre novice: Mark ima dom!

Iz zavetišča so nam sporočili, da ima Mačji lepotec Mark nov dom in novo ime. Zdaj ga kličejo Marko in v novem domu se ima fantastično. Mačja lepotica Lola medtem doma še ni našla.

V zavetišču nove lastnike čaka18 psov in okoli 50 mačk.