Tokrat se vam v rubriki “Tačke iščejo dom” predstavlja Žučo, prijazen muc, ki si želi samo svoj dom in nežno cartanje.

Svoj bodoči dom bo napolnil z neizmerno toplino in ljubeznijo

Žučo, prijazen triletni kastriran muc, v mariborskem zavetišču čaka na topel dom. Muc je zelo prijazen, neprestano prede in si želi samo nežnih dotikov, povedo njegovi skrbniki.

Žučo je levkoza pozitiven muc, zato potrebuje izključno notranji dom s kvalitetno prehrano in oskrbo. Mnogo levkoza pozitivnih mačk živi dolgo in zdravo življenje, a potrebno je poskrbeti, da ostanejo znotraj, da ne okužijo drugih živali. Posvojite jih lahko tudi, če imate doma že kakšno muco, ki je lekvoza pozitivna. Takšne muce vam bodo neznansko hvaležne, saj lahko z dobro oskrbo zmanjšate tveganje za nastanek bolezni, ki se lahko pojavijo pri njih.

Vas je cartljiv Žučo navdušil in menite, da bi mu lahko nudili ljubeč dom? Za informacije in obisk pokličite na telefonsko številko 02/480-16-60 od ponedeljka do petka v času uradnih ur (8.00 – 12.00), lahko pa pošljete sporočilo na [email protected].

V mariborskem zavetišču vam bodo z veseljem predstavili vse podrobnosti o mačji levkozi in prednosti ter slabosti posvojitve muca, ki je nanjo pozitiven. Žučo je sicer cepljen proti kužnim boleznim, razparaziten, mikročipiran in veterinarsko pregledan.

Zaradi mačjih mladičev nihče ne želi odrasle muce

V Zavetišču za živali Maribor sicer opažajo, da nihče ne želi v dom sprejeti odrasle muce, saj je že tukaj sezona mačjih mladičev. "Na dom pa čakajo krasne odrasle mačke, nekoč tudi majhne in takrat še za večino prikupne. Lisa, Marinka, Ajda, Miša, Minka in Žučo - obstaja dom tudi za njih?" se ob tem sprašujejo.

Pokrovitelj vsebine je Zavarovalnica Sava.