Ta teden se vam v rubriki “Tačke iščejo dom” predstavlja simpatičen Čapi.

Čapijevo srce poskoči vsakič, ko vidi povodec

Čapi je v mariborskem zavetišču pristal malo po božiču. Je manjše rasti, tehta 8 kilogramov, njegova ocenjena starost pa je okoli 11 let. Kot povedo njegovi skrbniki, gre žal še za enega starejšega psa v zavetišču.

Čapi je od začetka nezaupljiv in plašen, vendar se počasi sprošča, zato je treba biti z njim potrpežljiv, da bo pokazal svojo ljubečo naravo. Najbolj se razveseli, ko vidi v rokah povodec, na sprehodu veselo skaklja in raziskuje. Kljub svoji starosti ohranja živahen duh in radovednost do sveta. 

[[image_1_article_62917]]

Čapi si želi umirjenega, notranjega doma, kjer pa se ne bo 'branil' družbe kakšnega drugega odraslega psa. Pomembno mu je le, da najde svojega človeka.

Menite, da bi lahko Čapiju nudili ljubeč dom, ki ga išče? Za informacije in obisk pokličite na telefonsko številko 02/480-16-60 od ponedeljka do petka v času uradnih ur (8.00 – 12.00), lahko pa pošljete sporočilo na [email protected].

V mariborskem zavetišču se sicer sprašujejo, kje so posvojitelji, ki bi v dom sprejeli starejšega ali odraslega psa. Kot povedo, se jim zdi, da jih več ni. Gre za živali, ki imajo za svojega bodočega posvojitelja največ ljubezni in hvaležnosti. Boste vi tisti, ki jim boste kljub starosti dali priložnost in jim nudili pravi dom?

Pokrovitelj vsebine je Zavarovalnica Sava.