Štajerski gospodarski oskar

Štajerski gospodarski oskar v svoji družbi pozdravlja tudi Perutnino Ptuj

Uredništvo , 12.10.23 ob 13:50

Odštevanje do oktobrskega gala večera podelitve Štajerskih gospodarskih oskarjev je že v polnem zamahu, k vrsti podpornikov odmevnega projekta pa pristopa tudi Perutnina Ptuj.

Štajerski gospodarski oskar v svoji družbi pozdravlja tudi Perutnino Ptuj

Perutnina Ptuj slovi kot eno najbolj stabilnih in najuspešnejših podjetij v živilsko predelovalni panogi, ki v zadnjem času izkazuje odlične rezultate tako v gospodarski perspektivi kot v odnosu do zaposlenih.

Podjetje tako je tako v preteklih letih zagnalo obsežen investicijski cikel, ki obsega avtomatizacijo in okoljske projekte ter povečanje, posodobite in optimizacijo proizvodnje, strateške investicije pa so se izkazale kot ključne za povečanje produktivnosti in dodane vrednosti, ki omogočata višanje ekonomskega standarda zaposlenih.

»Investiramo tudi v izboljševanje delovnih pogojev, varnost pri delu in predvsem v dobro počutje zaposlenih. Zavedamo se namreč, da samo dobri delovni pogoji ali samo dobra plača nista več dovolj, temveč je za dober in zadovoljen kader potrebno zagotoviti oboje, kar nam je v zadnjih letih tudi uspelo,« povedo v Perutnini Ptuj, podjetju, ki s svojim uspešnim poslovanjem s sodelovanjem v projektu Štajerski gospodarski oskar predstavlja svojstven vzor.

Posebno mesto imajo mladi

Ob tem tako kot projekt Štajerski gospodarski oskar tudi v Perutnini Ptuj prepoznavajo pomen podpore mladim – v Perutnini Ptuj tako omogočajo študentsko in počitniško delo, opravljanje obveznih praks, pisanje seminarskih in diplomskih nalog ter mentorstvo.

Promovirajo in predstavljajo se tudi na kariernih dogodkih, kjer študentom in dijakom predstavljajo možnosti kariernih izzivov in priložnosti v podjetju Perutnina Ptuj.

Otrokom in mladim je je na poseben način posvečen tudi projekt Štajerski gospodarski oskar, ki jih vključuje na kar dva načina – z dobrodelno dražbo umetnin izpod mladih rok ter filmskim natečajem na temo Mladi in gospodarstvo.

PREBERITE ŠE: Spremljajte podelitev Štajerskih gospodarskih oskarjev tudi vi

Večer bo pospremila tudi dražba

Družabni del večera gala podelitve nagrad bo pospremila tudi dobrodelna dražba, na kateri bodo ponujene umetnine likovne šole Atilem, sama dražba pa bo izvedena v sodelovanju z Lions klubom Maribor Piramida.

Ob tem bo celoten zbran izkupiček namenjen prizadetim v nedavnih poplavah, Štajerski gospodarski oskar pa tako na inovativen način združuje umetnost, gospodarstvo in dobrodelnost.

Projekt prinaša tudi filmski natečaj za mlade

Štajerski gospodarski oskar pa ne prinaša le dražbe, ampak tudi filmski natečaj za mlade na temo Mladi in gospodarstvo.

Cilj tega natečaja je spodbuditi mlade k razmišljanju o gospodarstvu ter obenem omogočiti podjetjem dragocene vpoglede v to, kako mladi vidijo gospodarski svet ter kakšna pričakovanja imajo do njega.

Sodelovanje v natečaju je odprto za vse mlade do 30. leta starosti, in sicer skozi različne vrste vsebin, vključno z animiranimi videi, intervjuji z mladimi o gospodarstvu, ustvarjalnimi filmi z glasbo, vizualnimi efekti in igralskimi vlogami ter drugimi izbranimi prispevki.

Vsi, ki jih to zanima, lahko svoje filmčke oddajo do 9. oktobra 2023 preko naslednje povezave: https://forms.office.com/e/MrRBNKJGKWdo. Strokovna komisija bo nato izbrala nagrajence. Izbrane vsebine natečaja bodo prav tako služile kot del promocije projekta Štajerski gospodarski oskar, pripravljene pa so tudi privlačne praktične nagrade za najbolj izvirne prispevke.

Ko se gospodarski uspehi združijo z najstarejšo vinsko trto

Štajerski gospodarski oskar predstavlja projekt, ki ga soustvarjajo Štajerska gospodarska zbornica, Regionalna gospodarska zbornica Celje, Inštitut za medijske komunikacije FERI Univerze v Mariboru, Maribor24.si ter izbrana uspešna lokalna podjetja.


Zmagovalci letošnjega projekta Štajerski gospodarski oskar, ki se mu pridružujejo tudi v Perutnini Ptuj, bodo prejeli inovativen kipec, izdelan iz lesa in epoksi smole. Središče kipca bo nosilo rezino vinske trte – najstarejše vinske trte na svetu, ki je oblikovana tako, da bo izstopala ter ostala prepoznaven element.


Višek projekta bo podelitev izvirnih kipcev najuspešnejšim podjetjem štajerske regije, kjer bodo nagrade razdeljene v štirih kategorijah. Slavnostna gala prireditev Štajerskih gospodarskih oskarjev se bo odvijala 18. oktobra v hotelu Habakuk ter bo v živo prenašana na televiziji TV Maribor.