Štajerski gospodarski oskar

VIDEO: Razglasili zmagovalca filmskega natečaja Štajerskih gospodarskih oskarjev

Uredništvo , 17.10.23 ob 13:18

Znan je zmagovalec filmskega natečaja “Mladi in gospodarstvo” v okviru projekta Štajerski gospodarski oskar.

VIDEO: Razglasili zmagovalca filmskega natečaja Štajerskih gospodarskih oskarjev

Projekt Štajerski gospodarski oskar je raziskoval, kako mladi vidijo ekonomijo in kaj od nje pričakujejo. Natečaj za najboljši video na temo “Mladi in gospodarstvo” je bil eden izmed načinov, kako povezati mlade talente do 30. leta z gospodarskimi voditelji v regiji.

Za projektom je stala Štajerska gospodarska zbornica, Regionalna gospodarska zbornica Celje ter Inštitut za medijske komunikacije FERI Univerze v Mariboru. Priključila pa se je tudi Regionalna razvojna agencija (RRA), zavezana k podpori mladih talentov na poti do uspeha. Njihovi filmi so bili posneti v okviru Podjetniškega inkubatorja, kjer osebe stopajo na poslovno pot in se predstavljajo s svojo idejo.

Praktične nagrade

Praktične nagrade za najboljše vsebine natečaja so bile zagotovljene s strani štajerskega podjetja Nomnio – podjetja, za katerim stoji uspešna zgodba o treh prijateljih. Njihova zgodba, ki sega v čas študentskih dni na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru (FERI), se je razvila v uspešno podjetje, ki spreminja svet z digitalizacijo naprav in povezanih storitev. Nomnio je torej podjetje, ki združuje fizično in digitalno vesolje, da bi naredili svet okoli nas pametnejši in bolj odziven.

Nagrade, ki jih bodo podelili, so sledeče:

1. prenosni računalnik
2. tablični računalnik
3. tipkovnica in miška

Natečaj se je uradno zaključil 9. oktobra, že isti dan pa se je začelo obdobje ocenjevanja prejetih del. Avtor težko pričakovanega zmagovalnega filmčka je bil Jure Šadl. Zmagovalni video je spodaj.

Glavni cilj natečaja je bil spodbuditi mlade, da na inovativen način razmišljajo o gospodarstvu. Poleg tega je projekt ponudil dragocene vpoglede podjetjem, kako mladi dejansko vidijo gospodarsko in kaj od njega pričakujejo.

Že jutri pa bomo izvedeli tudi, katero štajersko podjetje si je prislužilo naziv najboljšega delodajalca preteklega leta, Štajerski gospodarski oskarji pa bodo podeljeni še v štirih drugih kategorijah. Prestižno podelitev si lahko jutri, 18. oktobra, ob 20. uri na TV Maribor pogledate tudi vi.