Potem ko je Štajerska gospodarska zbornica zadnjih sedem let najboljšim podjetjem v podravski regiji podeljevala naziv Podravsko podjetje leta, so se letos odločili, da bodo nagrajevanje gospodarske odličnosti razširili na štajersko regijo.

Štajerska gospodarska zbornica se je tako povezala z Regionalno gospodarsko zbornico Celje, Inštitutom za medijske komunikacije FERI Univerze v Maribor ter strokovnim analitičnim partnerjem PwC ter ustvarila skupni projekt izbora najboljših podjetij v širši štajerski regiji. Posledično se je spremenila tudi podoba in ime. Ta se po novem imenuje Štajerski gospodarski oskar in s svojo ekskluzivno grafično podobo že nekaj časa napolnjuje štajerske medije.

Premišljena in prestižna podoba za nagrajevanje najboljših

Prepoznaven logotip je sestavljen iz rezine štajerske trte, ki ponazarja rast, razvoj, trdoživost in živahnost. Hkrati vključuje zanimiv element geometrijske postavitve treh črk, ki ustvarja prepoznavno podobo. Gre za postavitev črk “Š”, “G” in “O”, ki skupaj s simboliko vinske trte tvorijo ekskluzivno podobo.

Ta podoba simbolizira trajnost, trdoživost, povezovanje, uspešnost in dosežke, ki jih podjetja dosegajo na področju gospodarstva in ki so povezani s prestižem in ugledom. Oblika logotipa ohranja preprostost in tradicionalnost, a hkrati deluje moderno, kar ustvarja čist, prepoznaven in eleganten videz.

Vse to se izraža tudi v premišljeni obliki inovativnega kipca, Štajerskega gospodarskega oskarja – nagrade za najboljša podjetja, ki ga sestavljata leseni del in epoksi smola. V sredini kipca se nahaja rezina vinske trte – najstarejše vinske trte na svetu, ki je zasnovana tako, da bo izstopala in se ohranjala kot prepoznavni element. Ta simbolizira uspešnost in dosežke, ki jih podjetja dosegajo na področju gospodarstva in ki so povezani s prestižem in ugledom.

Slavnostna prireditev že v oktobru

Štajerske gospodarske oskarje bodo še vedno podeljevali v štirih velikih kategorijah uspešnih podjetij, od mikro do velikih, in v skupini najboljših zaposlovalcev.

Komisija bo iz osnovnih podatkov, ki bodo temeljili na ekonomskih kazalcih, izračunanih s strani profesionalne agencije za bonitete, med podjetji izbrala tri najboljše oziroma potem v vsaki kategoriji izmed treh najboljših najboljše podjetje.

Vrhunec dogajanja bo slavnostna gala prireditev Štajerskih gospodarskih oskarjev, ki bo potekala 18. oktobra v hotelu Habakuk. Na tej prireditvi bodo podeljene nagrade najuspešnejšim podjetjem iz širše Štajerske regije. Prireditev bo v živo prenašana na televiziji TV Maribor.

V dobrodelnost odet večer

Družabni del večera bo po podelitvi nagrad otvorila plemenita dobrodelna dražba, na kateri bodo ponujene umetnine likovne šole Atilem, sama dražba pa bo izvedena v sodelovanju z Lions klubom Maribor Piramida.

Ob tem bo celoten zbran izkupiček namenjen prizadetim v nedavnih poplavah, Štajerski gospodarski oskar pa tako na inovativen način združuje umetnost, gospodarstvo in dobrodelnost.

V okviru projekta tudi filmski natečaj za mlade

Štajerski gospodarski oskar pa ne prinaša le dražbe, ampak tudi filmski natečaj za mlade na temo Mladi in gospodarstvo.

Cilj tega natečaja je spodbuditi mlade k razmišljanju o gospodarstvu ter obenem omogočiti podjetjem dragocene vpoglede v to, kako mladi vidijo gospodarski svet ter kakšna pričakovanja imajo do njega.

Sodelovanje v natečaju je odprto za vse mlade do 30. leta starosti, in sicer skozi različne vrste vsebin, vključno z animiranimi videi, intervjuji z mladimi o gospodarstvu, ustvarjalnimi filmi z glasbo, vizualnimi efekti in igralskimi vlogami ter drugimi izbranimi prispevki.

Vsi, ki jih to zanima, lahko svoje predloge oddajo do 9. oktobra 2023 preko naslednje povezave: https://forms.office.com/e/MrRBNKJGKWdo. Strokovna komisija bo nato izbrala nagrajence. Izbrane vsebine natečaja bodo prav tako služile kot del promocije projekta Štajerski gospodarski oskar, pripravljene pa so tudi privlačne praktične nagrade za najbolj izvirne prispevke.