Le še en večer nas loči do tistega dolgo pričakovanega in nadvse slavnostnega … Večera podelitve Štajerskih gospodarskih oskarjev!

Ta se bo odvil jutri, v sredo, 18. oktobra, v hotelu Habakuk, kjer bodo organizatorji projekta in prireditve skupaj s skupino izjemnih podpornikov ter drugih pomembnih gostov izstopajočim štajerskim podjetjem podelili inovativne kipce.

Idejna zasnova projekta ter prireditve gre tako Štajerski gospodarski zbornici, ki se je povezala z Regionalno gospodarsko zbornico Celje in Inštitutom za medijske komunikacije FERI Univerze v Mariboru, projekt pa podpira vrsta uspešnih in prepoznavnih lokalnih podjetij.

Štajerski gospodarski uspehi pa ne bodo zasijali samo pod žarometi, ampak tudi na vaših televizijskih zaslonih, saj boste lahko na TV Maribor spremljali neposreden prenos prireditve.

Kako je potekal izbor izstopajočih podjetij?

Skupaj z analitičnim partnerjem, globalno družbo PwC SVETOVANJE d.o.o so člani komisije za izbor nagrad za prvega Štajerskega gospodarskega oskarja pregledali podatke za izbor v kategorijah najperspektivnejše podjetje, mikro in majhno podjetje, srednje veliko podjetje in veliko podjetje s področja celotne Štajerske.

Izbrali so po tri nominirance v vsaki kategoriji in najboljše med njimi.

Nominiranci in nagrajenci do jutri zvečer še oviti v skrivnost

Predsednik komisije, dr. Roman Glaser ocenjuje: »Delo komisije je bilo zahtevno, saj smo morali pregledati podatke o poslovanju podjetij s področja celotne Štajerske. Letos smo se namreč povezali z Regionalno gospodarsko zbornico Celje in izbor nadgradili s številnimi uspešnimi podjetji s področja, ki ga pokriva RGZC. Pri izboru nas je vodilo, da so Štajerski gospodarski oskarji nagrada, ki jo ekonomska stroka podeljuje podjetjem. Je nagrada iz gospodarstva, z gospodarstvom in za gospodarstvo. To ni nagrada klikov, lajkov ali kakih drugih všečkov.«

Razglasitev nominirancev in nagrajencev bo na slavnostni podelitvi prvih Štajerskih gospodarskih oskarjev v sredo, 18. 10. 2023, ob 20.00 v hotelu Habakuk.

Člani komisije za nagrado Štajerski gospodarski oskar so izstopajoča podjetja izbirali v kategorijah najperspektivnejše podjetje, mikro in majhno podjetje, srednje veliko podjetje in veliko podjetje.