Štajerski gospodarski oskar

Inovativni Štajerski gospodarski oskarji že čakajo nagrajence

Uredništvo , 16.10.23 ob 03:00

Člani komisije izbora najboljših podjetij štajerske regije so v preteklih dneh med nominiranci izbrali zmagovalce, ki bodo na slavnostni podelitvi znani že to sredo.

Inovativni Štajerski gospodarski oskarji že čakajo nagrajence

Podelitev Štajerskih gospodarskih oskarjev se približuje, in že zdaj vemo, da bodo nagrajenci prejeli nekaj res posebnega. Organizatorji bodo namreč v okviru projekta Štajerski gospodarski oskar letos prvič podelili inovativne, ročno izdelane kipce – Štajerske gospodarske oskarje.

Vsak kipec je izdelan ročno in predstavlja edinstven preplet lesa ter epoksi smole, v kateri je za vselej ujeta letos odrezana rezina najstarejše vinske trte na svetu. Ta simbolizira uspešnost in dosežke, ki jih podjetja dosegajo na področju gospodarstva in ki so povezani s prestižem in ugledom.

Ročno izdelani kipci bodo tako na varnem počakali še dva dni, v sredo, 18. oktobra, pa bodo v hotelu Habakuk svečano predani letošnjim nagrajencem. Te je komisija na podlagi strokovnih, objektivnih kazalnikov izbrala v petih kategorijah.

Razglasitev najboljših podjetij Štajerske pa boste lahko v živo spremljali tudi sami. Prenos bo namreč predvajan na TV Maribor.

Nova tradicija nagrajevanja štajerske izjemnosti

Čeprav je Štajerski gospodarski oskar nov projekt, pa njegova zgodba nadaljuje dolgo tradicijo nagrajevanja gospodarske odličnosti Štajerske. Za letošnjim projektom tako stojijo Štajerska gospodarska zbornica, Regionalna gospodarska zbornica Celje, Inštitut za medijske komunikacije FERI Univerze v Maribor, Maribor24.si ter strokovni analitični partner PwC.

Dobrodelen pridih

Gala prireditev bo pospremila tudi dobrodelna dražba, na kateri bodo ponujene umetnine likovne šole Atilem, sama dražba pa bo izvedena v sodelovanju z Lions klubom Maribor Piramida.

Ob tem bo celoten zbran izkupiček namenjen prizadetim v nedavnih poplavah, Štajerski gospodarski oskar pa tako na inovativen način združuje umetnost, gospodarstvo in dobrodelnost.