Mladi likovniki Šole umetnosti in galerije Atilem so v zahvalo za ustvarjanje dobrodelnih umetnin na temo preteklega in sedanjega gospodarstva štajerske regije prejeli darilne bone, ki jih je za njihovo predano in ustvarjalno večmesečno delo podarilo podjetje Sava turizem.

Predaja darilnih bonov podjetja Sava turizem tečajnikom Šole umetnosti in galerije Atilem

Predaja darilnih bonov podjetja Sava turizem tečajnikom Šole umetnosti in galerije Atilem

Predaja darilnih bonov podjetja Sava turizem tečajnikom Šole umetnosti in galerije Atilem

Tečajniki Šole umetnosti in galerije Atilem pod vodstvom Melite Ragolič so s svojimi umetniškimi deli predstavljali pomemben del projekta Štajerski gospodarski oskar, ki se je v svoji zasnovi osredotočil tudi na dobrodelnost in družbeno odgovornost.

Ti sta se izrazili v odmevni dobrodelni dražbi, ki je pospremila podelitev Štajerskih gospodarskih oskarjev ter jo je v sodelovanju z Lions klubom Maribor Piramida pripravil Maribor24.si.

Družbena odgovornost združuje

Dražbo so tako sestavljala prav umetniška dela mladih likovnikov Šole umetnosti in galerije Atilem, ki so na različne načine in v različnih tehnikah prikazovala preteklo gospodarstvo Maribora, vidna štajerska podjetja, Maribor …

Dražba s sodelovanjem mladih umetnikov je predstavljala inovativno pobudo, ki združuje umetnost, gospodarstvo in dobrodelnost.

Umetnine, ki so jih za dobrodelno dražbo ustvarjali mladi likovne šole Atilem

Foto: Atilem

Umetnine izpod mladih rok so vsekakor pripomogle k osvetlitvi pomembnosti gospodarstva v regiji ter hkrati izkazale solidarnost s tistimi, ki so bili prizadeti v nedavnih naravnih nesrečah – slednjim je bil namreč namenjen celoten izkupiček dobrodelne dražbe.

Dobrodelno ustvarjanje nagrajeno

Družbena odgovornost pa je s projektom Štajerski gospodarski oskar združila tudi podjetje Sava turizem, ki je prepoznalo večmesečni trud mladih ustvarjalcev ter jih za sodelovanje v projektu in za ustvarjanje številnih umetniških del nagradilo z darilnimi boni za vstop v vodne parke Sava Hotels & Resorts.

Darilni bon Aquapass, ki prinaša vstop v pet vodnih parkov Sava Hotels & Resorts je lahko odlično darilo za številne priložnosti, veseli pa ga bodo tako otroci kot odrasli.

Darilni boni so bili tako tečajnikom Šole umetnosti in galerije Atilem predani v preteklem tednu, fotoutrinki pa kažejo, da so jih bili mladi umetniki več kot veseli.