Svečano podelitev inovativnih kipcev Štajerskih gospodarskih oskarjev bo pospremila tudi dobrodelna dražba umetnin mladih ustvarjalcev Šole umetnosti in galerije Atilem, ki jo bodo kot uvod v druženje po podelitvi nagrad vodili v Lions klubu Maribor Piramida.

Umetnine, ki so jih že nekaj mesecev vneto ustvarjali v likovni šoli Atilem, so že nared, mi pa jih nekaj z vami delimo v spodnji fotogaleriji.

Umetnine, ki so jih za dobrodelno dražbo ustvarjali mladi likovne šole Atilem

Mladi umetniki so pod vodstvom Melite Ragolič v različnih tehnikah in dimenzijah ustvarjali umetniška dela na temo sedanjega in preteklega gospodarstva v Mariboru in širši štajerski regiji, raznovrstna likovna dela pa so več kot osupljiva!

Do večera slavnostne podelitve Štajerskih gospodarskih oskarjev, ko si bomo lahko v živo ogledali tudi vsa umetniška dela, nas ne loči več veliko – dela bodo razstavljena na slavnostni podelitvi, 18. oktobra 2023 v Hotelu Habakuk, ko bodo njihova dela vključena tudi v dobrodelno dražbo. Ta bo potekala pod vodstvom priznanega Lions kluba Maribor Piramida, vsa zbrana sredstva pa bodo predana prizadetim v nedavnih poplavah.

PREBERITE ŠE: Čez 10 dni nas čaka dolgo pričakovana podelitev Štajerskih gospodarskih oskarjev

Večer z dobrodelno noto

Da bo dobrodelna dražba izvedena prav pod budnim očesom Lions kluba Maribor Piramida, prireditvi daje še dodatno težo, izkupiček dobrodelne dražbe umetniških del mladih ustvarjalcev bo namenjen pomoči vsem prizadetim in oškodovanim v nedavnih poplavah. Slavnostni večer podelitve gospodarskih nagrad bo tako zaznamovan tudi s prijetno dobrodelno atmosfero.

Projekt Štajerski gospodarski oskar letos orje ledino, gre namreč za letos ustvarjen projekt, za katerim stojijo Štajerska gospodarska zbornica, ki se je povezala z Regionalno gospodarsko zbornico Celje in Inštitutom za medijske komunikacije FERI Univerze v Mariboru ter ustvarila skupni projekt izbora najboljših podjetij v širši štajerski regiji.

Štajerski gospodarski oskarji se bodo podeljevali v štirih velikih kategorijah uspešnih podjetij, od mikro do velikih, in v skupini najboljših zaposlovalcev.