Štajerski gospodarski oskar

FOTO: Nomnio predal nagrade avtorjem kreativnih filmčkov natečaja Mladi in gospodarstvo

Jerneja Potočnik, 10.11.23 ob 03:10

Predaja nagrad mladim ustvarjalcem zmagovalnih filmčkov na sedežu podjetja Nomnio je sproščeno zaokrožila natečaj projekta Štajerski gospodarski oskar.

FOTO: Nomnio predal nagrade avtorjem kreativnih filmčkov natečaja Mladi in gospodarstvo

Avtorji zmagovalnih filmčkov nagradnega natečaja Mladi in gospodarstvo, ki je potekal v okviru projekta Štajerski gospodarski oskar, so se ta teden z ekipo organizatorjev projekta srečali v mariborskem podjetju Nomnio, kjer so izmenjali svoje izkušnje, opisali svojo snemalno izkušnjo in iz rok vodstva podjetja Nomnio prejeli prislužene nagrade, predvsem pa dokazali, da imajo inovativni mladi umi za gospodarstvo izjemen pomen.

Podjetje Nomnio je v sodelovanju z Also Technology Ljubljana tako prvouvrščenemu – študentu medijskih komunikacij Juretu Šadlu podarilo prenosni računalnik, drugouvrščenemu – študentu Davidu Novaku tablični računalnik, tretjeuvrščeni – mladi podjetnici Alenki Pahor, ki ustvarja pod imenom Hungry Lola, pa računalniško tipkovnico in računalniško miško.

Zmagovalec natečaja Jure Šadl

Drugouvrščeni David Novak

Tretjeuvrščena Alenka Pahor

Lokalna podjetja pomembna podpora mladim na karierni poti

Ob praktičnih nagradah so mladi avtorji zmagovalnih filmov prejeli tudi navdihujočo izkušnjo zgodbe mladega, mednarodno prepoznavnega podjetja Nomnio, ki s svojim delovanjem dokazuje, da so lahko uspešna podjetja hkrati vzorno in prijetno delovno okolje, nad katerim so bili mladi obiskovalci več kot navdušeni …

Sploh po tem, ko so jim soustanovitelj Nomnia Martin Potočnik, COO v Nomniu Denis Hvalec ter direktorica marketinga na Maribor24.si ter vodja aktivnosti v projektu Štajerski gospodarski oskar, ki so bile namenjene mladim, Sara Bosnić, zaupali številne uporabne nasvete o podjetniških začetkih.

Štajerski gospodarski oskar, projekt nagrajevanja odličnosti štajerskih podjetij, je s številnimi aktivnostmi področje gospodarstva aktivno in ustvarjalno povezoval tudi z mladimi – preko ustvarjanja likovnih del za dobrodelno dražbo, izdelovanja lesenih brošk, ustvarjanja na temo gospodarstva, filmskega natečaja ...

Obenem je prijetno srečanje pokazalo tudi, kako pomembna družbeno odgovorna sila svojega lokalnega okolja je Nomnio, kar v podjetju potrjujejo tako s svojo udeležbo v projektu Štajerski gospodarski oskar kot s pripravljenostjo na številna sodelovanja s perspektivnimi mladimi posamezniki.


Več o filmskem natečaju Mladi in gospodarstvo

Projekt nagrajevanja odličnosti štajerskih podjetij Štajerski gospodarski oskar, ki je s slavnostno podelitvijo kipcev nedavno doživel svoj vrhunec, je več mesecev dopolnjeval tudi nagradni filmski natečaj Mladi in gospodarstvo.

Slednjega so organizatorji projekta zasnovali skupaj z Inštitutom za medijske komunikacije FERI Univerze v Mariboru, nagradni sklad pa je s pomočjo podjetja Also Technology Ljubljana, zagotovilo uspešno lokalno podjetje Nomnio.

Mladi filmski ustvarjalci so imeli v okviru nagradnega natečaja priložnost ustvariti kratke filme, povezane s temo gospodarskega uspeha in inovacij. Posebna komisija je nato prejete filmčke pregledala, ovrednotila in med njimi izbrala zmagovalce.

Praktične nagrade za najboljše vsebine natečaja so bile zagotovljene s strani štajerskega, mednarodno prepoznavnega podjetja Nomnio – podjetja, za katerim stoji uspešna zgodba o treh prijateljih. Preberite jo tukaj.

Sodelovanje v natečaju je bilo odprto za vse mlade do 30. leta starosti, mladi kreativci pa so lahko pripravili filmčke različnih vrst, vključno z animiranimi videi, intervjuji z mladimi o gospodarstvu, ustvarjalnimi filmi z glasbo, vizualnimi efekti in igralskimi vlogami …

Zmagovalci natečaja so bili tako razglašeni le nekaj dni pred slavnostno podelitvijo Štajerskih gospodarskih oskarjev, prvo mesto pa je s kreativnim filmčkom o poti mladega podjetnika osvojil Jure Šadl.

Zmagovalni film natečaja Mladi in gospodarstvo