Prvo mesto med klubi v sezoni 2019 pripada ekipi BSX Racing Team iz Maribora, na drugo mesto so se uvrstili fantje iz KK Črn trn, tretje mesto pripada ekipi KD Rajd.

Vir: BSX Racing Team.

Z državnim prvenstvom 7. septembra v Mariboru se je končal tudi pokal Slovenije v disciplini BMX race. Za pokal so štele vse dirke na domačih tleh, so zapisali na slovenski strani, ki je namenjena disciplini BMX race. Najprej je bila na vrsti dirka Alpe-Adria v Mariboru, zatem dirka Alpe-Adria v Ljubljani in na koncu še DP.

Tekmovanje v več kategorijah

Po petih dirkah so na vrhu po kategorijah do vključno 8 let Tine Gostenčnik in Max Sliško (oba BSX Racing Team iz Maribora) in Ožbej Golja (KK Črn trn). V kategoriji 9 in 10 let so prvi trije Jošt Ložar (KD Rajd), Mak Breznik Falk in Žan Kogler (oba BSX Racing Team).

V kategoriji 11 in 12 let so na vrhu Gaj Palčnik in Miha Čeh (oba BSX Racing Team) ter Val Trinle Lampič (KD Rajd). V kategoriji 13 in 14 let je skupni zmagovalec Tim Rovtar (KK Črn trn), sledita mu NikGolob (TBP Lenart) in Matic Sitar (KD Rajd).

Gaj Gorza (TBP Lenart), Staš Lukić in Tio Ošlak (oba BSX Racing Team) so bili najboljši v kategoriji 15 in 16 let. V kategoriji 17+ je največ točk zbral Tilen Frank (BSX Racing Team), sledita mu Jure Gorše (KD Rajd) in Žiga Omerzu (BSX Racing Team). Med Cruiserji je skupni zmagovalec Jani Volk (KK Črn trn), sledita mu Kristjan Kocmut (BSX Racing Team) in Rok Bajc (KK Črn trn).

Zaključna prireditev Odbora za gorsko kolesarstvo Kolesarske zveze Slovenije, kamor spada tudi BMX, bo v soboto 23. novembra, ob 18. uri v ljubljanskem Koloseju.

Evropski pokal 2020 in Superkros 2020

Začetek evropskega pokala bo tudi naslednje leto v Veroni, ki bo najboljše evropske BMXarje s prvima dirkama gostila 28. in 29. marca. Svetovni pokal se prihodnje leto začne že pozimi, in sicer z dvojnim sporedom v Avstraliji. Shepparton bo 1. in 2. februarja gostil prvo in drugo dirko sezone.