V Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju so danes izžrebali pare 1. kroga za novo sezono 2018/19. Ples kroglic je določil, da bo Olimpija Ljubljana obrambo naslova začela pri Gorici, podprvak Maribor pa bo uvodoma igral proti Rudarju Velenju. Prvi krog bo na sporedu 21. julija.

Pari 1. kroga Prve lige Telekom Slovenije so: Domžale – Krško, Rudar Velenje – Maribor, Mura – Triglav Kranj, Aluminij – Celje in Gorica – Olimpija Ljubljana.

Pestro bo že v 5. krogu

Znani so že datumi večnih derbijev med Olimpijo in Mariborom. Prvi bo 18. avgusta v tekmi 5. kroga v Stožicah. Drugi bo v 14. krogu 27. oktobra v Ljudskem vrtu. Tretji derbi bo 16. marca v 23. krogu znova v Stožicah, zadnji, četrti pa v 32. krogu 11. maja v Ljudskem vrtu.

Na Brdu pri Kranju so ob žrebu podelili še nekaj nagrad. Za najboljšega strelca jo je dobil Luka Zahović, napadalec Maribora, ki je dosegel 18 golov. Najboljše tri ekipe NK Domžale, NK Maribor in NK Olimpija Ljubljana so prav tako dobila priznanja, nagrado za fair-play so domov odnesli Domžalčani.

* Pari 1. kroga Prve lige Telekom Slovenije:
Domžale – Krško
Rudar Velenje – Maribor
Mura – Triglav Kranj
Aluminij – Celje
Gorica – Olimpija Ljubljana