Danes se je ponovno sestal upravni odbor NK Maribora. Govora je bilo o Zlatku Zahoviču in njegovemu nastopu na novinarski konferenci po tekmi v Mariboru s Krškim.  Prvič so se sestali že nekaj dni po incidentu in takrat začasno suspendirali športnega direktorja. Tudi Nogometna zveza Slovenije je uvedla disciplinski postopek zoper športnega direktorja NK Maribor, Zlatka Zahovića.

Razlog za uvedbo postopka je dogajanje na uradni novinarski konferenci po tekmi 1. SNL med Mariborom in Krškim, ki je bila odigrana v Mariboru, dne 17. 3. 2018, so pred tremi tedni sporočili iz zveze. Kjer so pojasnili, da Zahoviča  čaka kazen prepovedi sodelovanja v vseh z nogometom povezanih dejavnostih na vseh uradnih tekmah za obdobje šestih mesecev od dneva izreka sklepa.

Suspenz prekinjen

Kasneje tistega dne so tudi iz NK Maribora sporočili, da so do nadaljnjega suspendirali športnega direktorja, dodatnih pojasnil na to temo pa niso dajali. Vsaj dokler se ne sestanejo vsi deležniki, so poudarjali. Očitno bo po nekaj tednih le jasna usoda Zlatka Zahoviča pri NK Mariboru. “Upravni odbor NK Maribor je na ponedeljkovi večerni seji ukinil suspenz športnemu direktorju Zlatku Zahoviču. Ostalih dogovorov klub ne bo komentiral,” so sporočili iz kluba. Kazen Nogometne zveze Slovenije ostaja.